Etikettallmänt-om-ångest
Läst 828 ggr
mmillann
2015-12-13, 15:41

Orka ta sig upp

Hej. Jag är ny här på sajten. Det är så att jag lider av deppression och ångest. Har väldigt svårt att ta mig upp om dagarna då jag inte mår bra alls. Känns inte som nåt värt att gå upp. Sover ofta till minst 1 på sagen om inte till 4. Har ni nåt tips hur jag kan ta mig upp ur sängen å göra de jag ska som å äta å gå ut å gå? Pratat med psykolog men de hjälpte inte alls. Får ångest över att jag inte gör mer av dagarna å mår på så vis bara sämre och vill somna om. Sen kommer morsan hem och blir sur på att jag inte gått upp å då mår jag sämre och fortsätter må dåligt å skita i allt. Har försökt prata med henne om att de bara blir värre av att hon gnäller för de blir det. Men hon vägrar lyssna.

Aleya
2015-12-13, 15:50
#1

Du kan inte börja med någon hobby som du känner dig bekväm med?
Om än det kanske känns jobbigt att gå ut och träffa folk.

Eller kanske bli volontär och känna sig behövd, om du nu gillar exempelvis djur och har något i närheten som ex ett katthem.

BlommaStjärnorMemento moriStjärnorBlomma

Medarbetare för Julen

Bill&Bull
2015-12-13, 16:26
#2

Förstår dig då jag gått igenom samma, det är synd att din mamma inte lyssnar, hon ser det ur en helt annan synvinkel. Hon tycker säkert det är jobbigt att se dig sängliggandes men måste samtidigt förstå att det inte hjälper dig att vara sur på dig för det. Att ha depression tar mycket energi så det är bra att du sover! Men det är också nödvändigt att du får i dig mat och försöker komma ut lite. Börja med att försöka sluta klandra dig för det du inte får gjort. Du måste själv bryta den onda cirkeln. Ät något du tycker om, sen om du så bara går ut med soporna så var stolt över det. Det lilla betyder mycket nu när du mår dåligt! Var snäll mot dig och sköt om dig

||My Love For Animals Is Immortal||

mmillann
2015-12-13, 18:00
#3

#1 Jag gillar att dansa och lyssna på musik, men skulle aldrig vilja träna dansa, det är inte min grej. Volontär skulle va kul.

#2 Skönt att du förstår, jag försöker att inte klandra mig men det är svårt, ska börja med ett schema å skriva upp de saker jag bör göra varje dag och hoppas det ger motivation. Jo precis, man får börja smått och tänka positivt att man gjorde något iaf. Tack.

Upp till toppen