Annons:
Etikettertvångssyndromocd
Läst 2347 ggr
Kaninhoppare
2015-10-12, 09:17

Svagt självskadebeteende

Jag har börjat skada mig själv pga ångest. Första gången mådde jag väldigt dåligt, men nu kan jag göra det närsomhelst för att det känns skönt. Det är bara små rispor och sällan särskilt mycket blod. Jag skäms för att risporna är så ytliga, när andra har värre. Jag skäms inför vänner och föräldrar. I början trodde jag att om jag skadade mig skulle ångesten försvinna och folk skulle äntligen visa att dom brydde sig. Någon. Men istället blev det tvärtom och jag vill inte att någon ska se mina sår. Jag skäms. Min fråga är, hur mycket måste det vara för att räknas som självskadebeteende? Jag vill inte ha det, men jag skäms ändå för att jag tar till sånt med så små sår när andra har värre problem.

Medarbetare på Jättekanin

Annons:
Calcifer
2015-10-12, 09:22
#1

Självskadande kan visa sig på väldigt många olika sätt. En del skär sig ordentligt, andra endast ytligt, andra biter sig själva, klöser sig själva, drar sig i håret, slår sig själv, osv.


"Creature of the Night, The One Many Children Talk About-"

Thotis90
2015-10-12, 09:31
#2

Det finns många olika självskadebeteenden, som Calcifer säger. Jag har aldrig skadat mig ytligt, utan när jag mår dåligt slutar jag äta. Jag ser det som ett självskadebeteende eftersom jag skadar min kropp genom att inte ge den det den behöver. Har du pratat med någon inom vården om detta?

Medarbetare på Bloggande, Endometrios, Ensamhet, Motionspepp och Ångestsjukdomar Stjärnor

Kaninhoppare
2015-10-12, 09:54
#3

Okej, tack så mycket för svaren!

Medarbetare på Jättekanin

[Tuulikki]
2015-10-16, 02:23
#4

Ett självskadebeteende är alltid ett självskadebeteende, oavsett vad/hur man gör. Som #1 nämner finns det (tyvärr!) väldigt många olika sätt.

Självskadebeteende = Man gör något mot sig själv som skadar en. Ofta för att man mår dåligt eller inte kan hantera sina känslor/tankar. Självklart finns det andra orsaker också, detta är väldigt personligt och det finns inget som är rätt eller fel. 

Men jag skulle aldrig säga att du har ett svagt självskadebeteende. På samma sätt som exempelvis att man inte kan vara lite gravid. Självskadar du så självskadar du och det ska alltid tas på allvar!

Kaninhoppare
2015-10-25, 20:33
#5

#4 Tack för svar!

Medarbetare på Jättekanin

Upp till toppen
Annons: