Annons:
Etikettpaniksyndrom
Läst 2555 ggr
[rara]
2013-12-09, 12:24

Salt

Hej.

Jag vet att det här kommer att låta helt knäppt och ingen måste ta mig på allvar som inte vill. Men det här är något som jag nu länge funderat på, om jag ska skriva det här inlägget eller inte.

Nu är det så att jag själv lidit av panikångest från att jag var 18-25 år. Jag hade dagligen panikångestanfall och fick mediciner mot det som inte hjälpte mig det minsta. Till sist blev det så illa att jag knappt klarade av att gå ut alls. Jag prövade en massa olika mediciner men hittade aldrig något som hjälpte mig.

Sen rekommenderade en alkemist till mig att fylla en liten burk med salt som jag skulle sätta i fickan när jag gick ut. Han sa att salt har upplösande egenskaper och att jag även kunde lägga en skål med salt i under sängen för att inte ha ångest på nätterna när jag skulle sova.

Sagt och gjort jag gjorde både och. Jag la en skål med salt under sängen och sen fyllde jag en liten burk med salt som jag la i byxfickan för att ta med när jag gick ut. Han sa även att jag med jämna mellanrum skulle byta ut saltet mot nytt salt och att jag absolut inte skulle äta upp det gamla, utan jag skulle hälla ut det i soporna sen. 

Jag trodde egentligen inte alls på att det skulle fungera, men tänkte att jag ju inte har någonting att förlora. Tykte också att det lät ganska knäppt, men livet var ändå redan helt knäppt tänkte jag då.

 Väl ute på gatan märkte jag att jag var ovanligt lugn. Jag gick och gick och till min förvåning kom aldrig den där ångesten som den alltid brukade göra. För första gången på åratal hade jag klarat av att gå flera timmar på stan utan att få ångest och utan att behöva springa hem igen. Efter den dagen blev det en vana för mig att ha salt i fickan och några panikångestanfall såg jag aldrig röken av mer. Även på nätterna sov jag mycket bättre nu.

Som sagt vet jag att allt det här låter helt knäpp och som jag skrev måste ingen tro mig och jag vet heller inte om det här fungerar för någon annan. Men vad har ni att förlora? På sin höjd är det endast lite salt ni kan förlora och ni behöver inte ens berätta det för någon annan om ni inte vill. Men jag skulle gärna vela veta om det fungerar för någon annan också. Så vem som inte har några hämningar med att erkänna att dom testar ut det, så snälla berätta.

Annons:
bohan85
2013-12-09, 14:01
#1

jag tycker sådana här saker är jätteintressant!!

hansson57
2013-12-10, 08:26
#2

Tusen tack för tipset!

Jag har inte så ofta panikångest, men brukar känna när HAN är på gång, och väntar tills det gått över. Det har hänt att jag sitter i bilen och ska köra och handla, men får gå in igen. Ångestattacker vill jag helst undvika ute bland folk.

Ska verkligen prova med salt.  TACK igen.

PS kallar ångesten för han🤪DS

RobinEH
2013-12-11, 14:54
#3

Placebo är ju en rätt välkänd effekt. Skönt att det funkar för dig.

Jag tror, jag tror på vintertid och ishalka.
Sajtvärd på Träning och Hälsa

[rara]
2013-12-12, 10:35
#4

#1 Ja det är faktiskt jätte intressant det här :)

#2 Prova på du bara, men berätta gärna hur det går sen.

#3 Då kan man ju undra varför medicinerna som jag verkligen trodde på inte fungerade och varför något som jag inte trodde på gjorde det. Men visst lämnar jag allt öppet. Det skulle ju också kunna ha varit slumpen, att min ångest försvann just i samma stund jag tog salt i fickan ;) Men vilken slump i så fall :)

RobinEH
2013-12-12, 10:58
#5

#4 Eftersom panikångesten eller denna behandling inte är direkt dödlig så ser jag inget behov av att argumentera emot. Fungerar det för dig så kan det även fungera för andra utan negativa konsekvenser.

Jag tror, jag tror på vintertid och ishalka.
Sajtvärd på Träning och Hälsa

[rara]
2013-12-12, 11:08
#6

#5

Ja jag skrev inte inlägget för att argumentera för någonting, utan för att jag själv söker en förklaring för fenomenet och vill veta om det också fungerar för någon annan.

Annons:
RobinEH
2013-12-12, 12:22
#7

#6

Nä, och jag påtalade helt enkelt att jag inte kommer att lägga upp argument emot specifik metod effekt.🙂

Jag tror, jag tror på vintertid och ishalka.
Sajtvärd på Träning och Hälsa

Upp till toppen
Annons: