Annons:
Etikettot
Läst 1724 ggr
Calcifer
2016-12-09, 13:44

Ventilera och skriva av sig.

Tänkte det kunde vara bra att ha en tråd att ventilera i, och få skriva av sig lite. Det behöver inte vara relaterat till sajten eller ångest eller depression eller psykisk ohälsa överhuvudtaget. Det får vara om precis vad som helst.

Förutom skrivreglerna som alltid gäller, finns här några extra grejer som gäller enbart för denna tråd.

  1. Skriv tydligt i inlägget om ni vill ha tips/råd, eller om ni bara vill ventilera.**

  2. Vill användaren enbart ventilera så bör de läsande respektera det.

  3. Dock får naturligtvis de läsande svara på inlägg, ge en stöttande kram, eller säga t:ex "Usch låter jobbigt, hoppas det blir bättre", etc.

  4. Inlägget får vara hur kort eller långt som helst.

  5. Kom ihåg att det inte är okej att kalla folk fula ord, även om ni pratar om folk utanför iFokus. Klart man får säga "idag var min chef en riktig idiot", men att säga "min chef är en efterbliven f*tta" är aldrig okej.

**Om det inte är den typ av ämne där det går att ge tips/råd så får man såklart svara ändå.

Som sagt är ämnet helt fritt. Har ni bråkat med era föräldrar? Skriv då om det! Tycker ni en lärare i skolan är orättvis? Ventilera på! Är ni less på att er svärmor lägger sig i hela tiden? Ös ut tankar och känslor kring det! Det behöver inte vara något tungt heller, ni kanske bara vill ventilera lite kring hur irriterande det var att bussen var 10 minuter sen i morse, eller att ni är sura för att ni tappat bort favoritstrumporna.

Ventilera på!


"Creature of the Night, The One Many Children Talk About-"

  • Redigerat 2020-10-18, 18:25 av Staffan
Annons:
Calcifer
2016-12-09, 16:38
#1

Kan ventilera lite om att jag är så förbaskat less på bilister alltså. Finns ett ställe där det inte finns något övergångsställe men ändå stannar i princip alla bilar där för en, vilket är förvirrande. Gångare har ju inte förtur där, så man vill ju vara helt säker på att bilen stannar innan man vågar börja gå, vilket tydligen gör en del bilister irriterade.

På ett annat ställe finns det ett övergångsställe. Där ingen stannar. Någonsin. Jag började gå över där en gång fastän det kom en bil för den hade börjat sakta ner (och var såklart inte jättenära direkt). Den som kör typ slänger sig på bromsen när jag nästan hunnit över gatan, vevar ner fönstret och vrålar "VAFAN HÅLLER DU PÅ MED? ÄR DU BLIND ELLER? JAG KUNDE KÖRT ÖVER DIG!" 

Jag svarade lugnt med: "Nä, jag är inte blind, är du?" samtidigt som jag pekade på övergångsskylten. Då skämdes han tydligen och drog in huvudet och körde vidare.

Men det stör mig verkligen, det där med att köra vårdslöst, ignorera regler, blinka/låta bli att blinka på vissa ställen. Suck.


"Creature of the Night, The One Many Children Talk About-"

Wowy
2016-12-15, 22:26
#2

Jag blir inte klok på mig och mitt alektopatiska beteende. Jag vill läsa ännu högre matematikkurser, men hur kommer det att gå? Det är inte bara det. Jag sitter som på nålar hela tiden, men vet inte varför.

"Vi som lever är bara döda på semester, nån sorts sommargäster" Bodil Malmsten

/Wowy, medarbetare på Vegan iFokus☀️

Calcifer
2016-12-20, 19:32
#3

Folk som tar åt sig av saker som inte har med dem att göra, trots att man flera gånger förklarat att det inte har med dem att göra. Ibland blir jag så less.


"Creature of the Night, The One Many Children Talk About-"

RastadBäver
2016-12-20, 23:53
#4

Jag är så trött på folk som bara tar, men aldrig ger. Som hela tiden ska ha hjälp, men aldrig riktigt vill hjälpa tillbaka.

Schhh
2016-12-21, 05:01
#5

Jag är less på att få mens när det är jul. Håller tummarna för att det värsta går över innan julafton…

Calcifer
2016-12-21, 05:06
#6

#5 Amen sista… Jag får så jäkla ont också att jag mest ligger och kvider efter att ha knarkat ner mig med värktabletter (känns det som). Tar jag ingenting skriker och gråter eller kräks och svimmar jag istället. Gött… Men min började för några dagar sen, borde vara i princip över till julafton. HOPPAS! Håller tummarna för dig också!


"Creature of the Night, The One Many Children Talk About-"

Annons:
Calcifer
2016-12-21, 05:13
#7

Och så hatar jag den här sömnlösheten. Och jag hatar när folk säger "ja men konstigt att du inte somnar när du inte ens går och lägger dig och försöker!!!!!!!" Alltså, jag känner mig själv. När min ångest är skyhög och jag har för mycket och/eller riktigt svarta tankar så kommer jag inte somna. Punkt. Det VET jag. Då blir ångesten bara värre av att jag försöker eftersom jag även blir jättefrustrerad och ledsen. Jag är sjukt utmattad, sov knappt igår, sov knappt dagen innan osv, klockan är fem på morgonen och jag hoppas på att kanske åtminstone lyckas försöka sova innan det blir ljust ute. 

Kommer alltid vara avundsjuk på de som somnar lätt/fort och har en "normal" sömncykel.


"Creature of the Night, The One Many Children Talk About-"

Schhh
2016-12-26, 04:17
#8

#7 Fattar vad du menar. Sömn är knappast något som går att tvinga fram, snarare tvärtom. Vissa verkar dessvärre anta att varenda människa kan somna då den lägger huvudet på en kudde. Så är det ju verkligen inte. 

Jag skriver detta klockan fyra på morgonen men jag har motsatt problem - jag kan inte vakna på morgonen och på så sätt förskjuts mitt dygn. Oavsett vad så hoppas jag att du fått i dig mer sömn sedan du skrev, så att du slipper känna dig utmattad. :(

Calcifer
2016-12-26, 20:55
#9

#8 Nu får jag sömn då jag fått tillbaka mina sömntabletter. Men "naturlig" sömn får jag ordentligt kanske en gång om året.


"Creature of the Night, The One Many Children Talk About-"

Wowy
2016-12-26, 22:18
#10

Jag tappade mitt ena örhänge idag. Det är i form av en sköldpadda. Fyllde år för några veckor sedan och fick örhängena i present då. Det hade blivit mina nya favoritörhängen. Nu har jag bara ena kvar. Min mamma hade köpt dem i Indien och de betydde en del för mig. Vi letade ute, men hittade ingenting, det var så mörkt. Imorgon ska vi kolla igen. Är bara så ledsen. Det känns som om jag kommer att ha ångest över det inatt. Och så skriver jag berättelser om död och depression och blir bara ännu ledsnare. Ett örhänge… det är ju ingenting jämfört med att förlora någon närstående. Och så känner jag mig dum för att jag blir så ledsen över att tappa ett örhänge när så mycket värre saker kan hända, när det finns folk som dör i krig och svält. Vad spelar ett örhänge då för roll?

Och ändå vill jag gråta när jag ser den ensamma sköldpaddan på skrivbordet.

"Vi som lever är bara döda på semester, nån sorts sommargäster" Bodil Malmsten

/Wowy, medarbetare på Vegan iFokus☀️

Calcifer
2016-12-26, 22:39
#11

#10 Man får reagera precis hur stort eller litet man vill, så det så! För andra kanske det "bara" är ett örhänge, för dig är det inte så.  Sen angående att mycket värre saker kan hända… alltså, så är det alltid. Man ska inte jämföra med andra situationer eller "tänk om", man får känna precis som man känner!


"Creature of the Night, The One Many Children Talk About-"

kalltkaffe
2016-12-28, 20:11
#12

Folk som inte förstår sig på vissa oskrivna regler som jag tycker är självklara. Som att tacka, vara artig, be om ursäkt, låta en prata till punkt osv.. Speciellt att inte tacka är jag irriterad på idag… är det jul så tackar man väl för julklappar oavsett om man tyckte om dom eller inte..? Själv är jag en sån som tackar flera gånger om bara någon ger mig något litet..

Calcifer
2016-12-29, 10:46
#13

Som om det inte var nog med att jag är helt knäckt psykiskt, speciellt efter Carrie Fisher, så har jag blivit helt vansinnigt förkyld och det kom från ingenstans som en storm. Kan 2016 sluta jävlas med mig eller vadå?!


"Creature of the Night, The One Many Children Talk About-"

Annons:
Zadeira
2016-12-29, 13:47
#14

#13 Kanske tur att 2016 snart är slut då? 😉Hoppas att 2017 är snällare mot dig!

Jag gnäller lite idag över hur svårt det ska vara att hitta en pyjamas man verkligen trivs i… Vill ha en riktigt mysig hemmapyjamas med nåt"fånigt" tryck att bara gosa runt i men inte ska det finnas i min storlek eller rätt material eller med fint mönster/tryck. Bläää.

Mina egengjorda armband hittar du här https://www.etsy.com/shop/zadeiradesign

eller på instagram under användaren @zadeiradesign

Upp till toppen
Annons: