27. Övrigt

FK får gärna sluta strula nu...

2018-05-16 14:57 #0 av: Calcifer

Blir uppringd av min läkare som är irriterad bortom rim och reson därför att försäkringskassan ringt och klagat till honom flertalet gånger om att han måste skriva ett intyg på 13(!!!!) sidor kring mitt arbete och min inkomst i England. HERREGUD. Det var för 10 år sen, jag jobbade som AU PAIR! Man får för i helvete inte ens lön då, det räknas som fickpengar, man betalar inte skatt, är inte registrerad med någon myndighet och jag hade aldrig ens t:ex en specifik husläkare där. Finns inga papper, inget att skriva, ingen mer information att ge. Jag har förklarat det för dem och han har försökt förklara det för dem men ringde mig nu för att bara dubbelkolla det han redan visste. Så han skulle ringa dem och avsluta hela skiten - hans ord - därför att detta är orimligt och ingenting han kan göra något åt. Skriva ett intyg på 13 jävla sidor om att jag satt barnvakt för 10 år sen i ett annat land...

FK verkar ÄLSKA att strula på alla sätt de bara kan. Hjälpte knappast min stressnivå. De kommer absolut inte hinna fatta ett beslut innan min aktivitetsersättning går ut och jag har ingen aning om hur jag ska kunna få någon inkomst alls tills allt rett ut sig. Mamma har erbjudit sig att låna ut men känns jävligt kul att behöva låna många tusenlappar per månad av sin pensionerade morsa när man är 30 jäkla år gammal...

Ångesten gick direkt i taket.

"I think the problem with people like this is that
they're so stupid they have no idea how stupid they are."


Anmäl
2018-05-16 16:30 #1 av: Zadeira

Men det låter verkligen helt sjukt. Vad är det egentligen de vill att din läkare ska berätta och kunna skriva 13 sidor om? Varför så många, räcker inte ett välformulerat på ett par sidor? Hade du ens samma läkare då här hemma?


Anmäl
2018-05-16 17:30 #2 av: Calcifer

#1 Nä denna läkare har ingenting med vilken läkare jag hade då... Jag har ingen aning om vad de ville att han skulle skriva och inte han heller, därför jag tror han var så irriterad (inte på mig då alltså). Liksom, vad ska han ens skriva i ett intyg alls? Min läkare har ju ingenting att göra med om jag jobbat utomlands oavsett. Sen förstår jag inte hur svårt det ska vara att kolla upp vad au pair är, och se att det inte är en inkomst som räknas utan är tekniskt sett "svart", eftersom man får betalt i kontanter och i husrum och mat.

"I think the problem with people like this is that
they're so stupid they have no idea how stupid they are."


Anmäl
2018-05-16 17:47 #3 av: Zadeira

#2 För att låta tråkig och se det på deras sätt: Försäkringskassan vill utreda hur din arbetsförmåga har varit och vad du har klarat av att göra förut. De räknar säkert Au Pair som en sysselsättning du klarat av att utföra förut, även om det inte varit ett jobb på samma vis som ett ex dagis-jobb.

Jag tänker att FK kanske vill utreda hur din arbetsförmåga försämrats och förändrats sedan du kunde ha det "jobbet" och att det är det de vill att din läkare ska skriva någon form av intyg kring.

För mig låter det helt bisarrt, men tyvärr ganska troligt att det är på något sånt sätt de resonerar. De ska ju bedöma dig för din arbetsförmåga i dagsläget, inte vad du en gång kunnat, men man har ju hört såna sjuka saker från FK förr.


Anmäl
2018-05-16 17:49 #4 av: Calcifer

#3 Nepp, det har ingenting med det att göra. Det har med att göra om jag är berättigad pension från England eller inte eftersom jag "arbetat" där. Det har inte med min arbetsförmåga att göra, utan helt enkelt om jag borde söka pengar därifrån också/istället för i Sverige.

"I think the problem with people like this is that
they're so stupid they have no idea how stupid they are."


Anmäl
2018-05-16 17:55 #5 av: Zadeira

#4 Jaså, okej. Var du Au Pair privat då eller genom något företag?


Anmäl
2018-05-16 18:00 #6 av: Calcifer

#5 Privat. Vilket jag också förklarat för dem. Jag har förklarat att jag åkte dit med egna pengar, aldrig hade något kontrakt, aldrig hade någon försäkring utöver EU försäkringskortet vem som helst kan ansöka om, aldrig var skriven i England, aldrig betalade skatt i England, aldrig haft något bankkonto där, aldrig varit registrerad som ägare till någon fastighet, osv, osv, osv, osv. Det finns helt enkelt ingenting att fylla i några papper med, för jag har ingen sådan information. Jag kommer inte ens ihåg efternamnet till ena familjen jag var au pair hos, och jag har inte haft kontakt med någon familj sedan jag lämnade dem och senast jag var au pair var för drygt 7-8 år sen. 

"I think the problem with people like this is that
they're so stupid they have no idea how stupid they are."


Anmäl
2018-05-16 18:02 #7 av: Zadeira

#6 Det låter helt jävla sjukt då, vad ska de med intyg från din läkare till om det inte ens handlar om arbetsförmågan?


Anmäl
2018-05-16 18:04 #8 av: Calcifer

#7 Var nog en anledning till varför han var så irriterad också. Det är inget som har med honom att göra. De frågade inget om min arbetsförmåga kring det, för det förstår jag att det räknas in ändå. Jag har pratat med dem om just det och sagt att det längsta jag klarade av att vara hos en familj var 4 månader, längre än så klarade jag inte pga min asperger och andra psykiska besvär. DET har de tydligen inget problem med att förstå , utan det var just om jag hade rätt till ersättning från England som är ett koncept de inte kan förstå. 

"I think the problem with people like this is that
they're so stupid they have no idea how stupid they are."


Anmäl
2018-05-16 21:52 #9 av: Zadeira

#8 De gör väl allt för att slippa betala ut pengar om det inte är absolut nödvändigt.


Anmäl
2018-05-16 22:04 #10 av: Tant Grön

Detta låter ju inte klokt. Tycker du skulle skriv en insändare om detta i någon stor tidning. Och /eller kontakta Aftonbladet och Expressen.

Anmäl
2018-05-16 23:03 #11 av: Calcifer

#9 Vilket är vad som är helt vansinnigt, eftersom de som behöver deras hjälp mest oftast är de som orkar kämpa minst för det. Jag känner verkligen ibland nä men skit i allt då för helvete, och vill typ börja plugga nåt random för att jag ska få CSN eller söka vilket jobb som helst för att få en riktig inkomst. Vilket bokstavligen skulle ta död på mig, men ibland känns det "lättare" än denna konstanta kamp för att få det jag har rätt till.

#10 Tyvärr vet väl de flesta redan att fk gör lite som de vill, de har ju rätt dåligt rykte. Plus, de har säkert ordentligt med representanter som vet exakt hur de ska ursäkta och vifta undan den sortens kritik så att det blir den som klagar som får en smäll av det istället.

"I think the problem with people like this is that
they're so stupid they have no idea how stupid they are."


Anmäl
2018-05-17 04:28 #12 av: Zadeira

#11 Det är inte logiskt att man ska behöva vara frisk för att vara sjuk, och knappt ens en frisk hade orkat med den ständiga kampen som vi sjuka har inte bara med sjukdomar utan med allt runt kring det. Du har inte möjlighet att få något slags personligt ombud genom socialen som hjälper dig med sådana saker, alltså kontakt med myndigheter osv?


Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.