00. Allmänt om ångest

Mår dåligt över mitt utseende

2018-03-16 01:20 #0 av: Tomheten

Någon annan här med samma problem. Att vara så missnöjd med sitt utseende att man får svår ångest och inte gärna går ut i dagsljus? Att vara fixerad vid att spegla sig trots att man hatar det man ser.

Anmäl
2018-03-16 01:26 #1 av: Valkyrija

Jag känner absolut igen mig. Hatar mitt utseende och vissa perioder är värre än andra. Jag undviker gärna att gå ut  när mycket folk är ute, kan tillägga att jag är sjukskriven. Går jag ut utan smink känner jag mig äcklig och ful men går jag ut med smink känner jag mig som en clown så spelar ingen roll vad jag gör känner jag haha.. 

Blomma - Travhästen söker medisar! - Blomma
Sajtvärd för NyhedendomStenarSocialt stöd och Travhästen.
Medis på Huskatter och Råttor

Anmäl
2018-03-16 02:27 #2 av: Tomheten

#1 Känner du också att folk stirrar på dig när du är ute? 

Anmäl
2018-03-16 03:05 #3 av: Calcifer

Oja, jag hatar mitt utseende. För mig hänger det mest vid min vikt. Jag går inte ut om jag inte måste, går aldrig någonstans där man inte kan gömma sig under en massa kläder.

"I think the problem with people like this is that
they're so stupid they have no idea how stupid they are."


Anmäl
2018-03-16 04:42 #4 av: Tomheten

#3  Gör du något för att förändra/förbättra ditt utseende?

För mig handlar det om huden i ansiktet, ansiktsformen, håret och min kroppsbyggnad. Sen kan det ploppa upp mer kortvariga fixeringar också, ett tag var jag tex väldigt äcklad av mina fötter men det verkar ha släppt nu. Kommer dock aldrig förstå att det finns människor som tänder på fötter..usch

Anmäl
2018-03-16 11:44 #5 av: Valkyrija

#2 Så fort jag ser en annan människa kollar jag ner i marken. Går jag ute har jag typ alltid jackans luva på mig för att slippa bli sedd och se om andra människor kollar på mig. Därför vet jag inte riktigt eftersom att jag undviker att kolla på andra och gömmer mig. 

Blomma - Travhästen söker medisar! - Blomma
Sajtvärd för NyhedendomStenarSocialt stöd och Travhästen.
Medis på Huskatter och Råttor

Anmäl
2018-03-16 12:07 #6 av: Calcifer

#4 Inte direkt, jag mår för dåligt och är för stressad. Jag menar, jag äter ju inte chips till frukost t:ex, men jag går inte på någon diet eller tränar. Vilket  jag önskar att jag orkade göra.

"I think the problem with people like this is that
they're so stupid they have no idea how stupid they are."


Anmäl
2018-03-17 00:25 #7 av: Tomheten

#5 Har du sökt hjälp för dina problem? Jag tycker det är lättare att vara ute bland andra om jag har sällskap.  Jag vet att jag borde träna på att exponera mig och utmana ångesten men det är svårt när man har annan problematik också.  Vissa dagar kan jag åka och handla utan större problem medans det vissa dagar är nästan omöjligt. 

Anmäl
2018-03-21 08:20 #8 av: Thotis90

Jag! Jag tror att det kommer bli något bättre efter att jag har gått ner i vikt (behöver gå ner 23 kg), men det finns saker som jag mår dåligt över som inte kan ändras på naturligt utan det krävs plastikoperation. Bl.a. så hatar jag min näsa och mår sämre och sämre över den ju äldre jag blir, så den ska opereras. Jag hatar när folk kollar på mig, för det känns som att alla kollar på min näsa (stor tipp och lång i profil). Jag känner mig obekväm/ful t.o.m. när min sambo tittar på mig  och då har vi varit tillsammans i 6 år.

Medarbetare på Bloggande, Endometrios, Ensamhet, Motionspepp och Ångestsjukdomar Stjärnor

Anmäl
2018-03-23 00:37 #9 av: Tomheten

Jag kan vid ett senare tillfälle dela med mig av lite info som jag fick när jag behandlades för BDD.  Det är bra om fler vågar dela med sig av sina erfarenheter utan att behöva känna skam över att må dåligt över sitt utseende.

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.