00. Allmänt om ångest

(x) bad med klassen självskadebeteende

2018-02-25 12:45 #0 av: shia

Hej. Har på riktigt panik nu, vi har bad imorgon och jag vet inte vad jag ska ta mig till. Har lingonvecka(tack gode gud) men grejen är den att jag inte skulle varit med även om jag inte hafr lingon just då. Jag har Självskadat mig själv i lite mer än ett år men inte haft bad under den perioden så ej behövt komma på anledningar att ej delta(tyckt annars bad är roligt) men förra året så var de ej så djupa så på 3 må syntes dem knappt(annat än i vissa ljus eller kollade nära eller om jag duschat i varmt vatten) men grejen nu är att dem syns men inte skärt mig på 2-3 v men dem ser iprincip nygjorda ut.
Grejen är vad ska jag säga till min idrottslärare? Att jag har lingonveckan och drf int kan vara med eller att jag har linginveckan plus skärsår eller att jag har skärsår.... Grejen är inte att jag behöv dölja eller så, då iprincip dem flesta jag känner vet om mina "problem"(inkl min klass och alla lärare å mina föräldrar, eftrr mitt suicid försök vet alla typ allt. Mina föräldrar skicka mail till alla osv. Och jag går till BUP, (mindre och mindre eftersom, och senast var typ 1 må sedan, och är typ ett till möte om 2-3 må)
Men jag känner mig 1 inte bekväm i mig själv då jag väger mer än tidigare(anser mig som tjock fast har i underkant normal bmi/undervikt) 2 över mina skärsår, då jag skämms över dem. Skämms över att jag mår/mått dåligt och skärt nina ben. Men vet samtidigt att jag inte är ensam å att det är fler i min klass som skärt sig osv(Vi är 5 st vad jag vet, fick veta nyligen) men är samtidigt rädd för att dem kommer kolla och tro massa saker om mig...
Å allt det här ger mig massor med ångest så jag vill skära mig igen men det gör då det absolut inte bättre..

Anmäl
2018-02-25 18:04 #1 av: Calcifer

Om de redan vet tycker jag inte du behöver säga nåt alls. Att du har mens är såklart en anledning till att inte vara med denna veckan, det förstår jag, men utöver det om det inte är någon hemlighet så om du inte känner att du måste säga nåt så gör inte det. Om du har skärsår på låren kan du använda badbyxor i kombination med baddräkt eller bikiniöverdel - det gör jag. Vill du visa mindre hud om du känner dig obekväm pga din vikt så hjälper det ju där med. 

Skämmas tycker jag för övrigt absolut inte du behöver göra.

"Help me Obi Juan whoever the fuck you are. You're my only ho."
- Carrie Fisher, Rest In Peace


Anmäl
2018-02-26 09:52 #2 av: shia

#1 tack för tipsen.

Phu, slapp denna gång, var endast dem som hade idrott på elevens val som skulle bada, anar ej hur överlycklig jag vart! vi ska dock bada snart men har någon må på mig innan dess. och då ska vi bada tjejer för sig och killar för sig så blir ännu bättre då, så jag tror det löser sig:) haha, i värsta fall får jag be att få låna en burkini av min kompis:)(hon badar ej i det men några i hennes familj)

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.