00. Allmänt om ångest

Nattlig panikångest

2017-09-14 02:53 #0 av: sparklesenshis

Jag får alltid värre ångest och panikångest och ångestattacker osv på natten...
När min partner är här så känner jag mig trygg och då är allt okej... men när han inte är här så vet jag inte hur jag ska hantera det?? Förut brukade jag näst intill överdosera på sömntabletter bara för att få en total blackout så jag slapp skiten.
Jag vill kunna hantera detta själv, men hur gör jag det?? All hjälp och tips uppskattas..

Anmäl
2017-09-20 15:40 #1 av: shiba123

Eftersom jag själv sitter fast i benso-abstinens så kan det vara som så att det är dina sömntabletter som spökar. Tar du dem fortfarande? Efter 6-8 veckor så kan man sitta fast i ett beroende, och man får vedervärdig ångest och sömnproblem. Det ingår då även svår morgonångest då den s.k. "kortisolspiken" kör igång, det som får kroppen att vakna.
Så frågan är hur länge du har tagit dina tabletter? Blir du lugnare när du har tagit en, eller får du motsatt effekt p.g.a biverkningarna?


Anmäl
2017-09-20 20:07 #2 av: Calcifer

Har du någon kontakt med psykiatrin angående detta?

"I think the problem with people like this is that
they're so stupid they have no idea how stupid they are."


Anmäl
2017-09-20 21:47 #3 av: Zadeira

Vad gör du när du får de där attackerna? Vad jag märkt är att jag behöver gå upp och bryta mina ångestattacker/sömnlöshet fysiskt, dvs skölja ansiktet i iskallt vatten, dricka ett glas varm mjölk, sätta mig framför tv:n och göra lite stretchövningar eller liknande. Det blir bara värre om jag ligger kvar i sängen. Det är bättre att gå upp direkt och göra något av ovanstående, och när jag sedan kommit ner i varv prova att lägga mig igen.

Ibland känner jag mig tryggare om jag lägger mig i soffan, för min soffa är kort men ganska djup så man ligger väldigt ombonat i den och det känns tryggare och lättare att sova så ibland.


Anmäl
2017-10-09 13:22 #4 av: Ambrosia39

Ta inte för mycket sömntabletter, det kan du dö av !!!  Känner du så flera gånger, ta akut kontakt med Psykakuten där du bor. Har du kontakt med psykiatrin och en psykiatriker? Har du någon medicin mot panikångest? Försök få medicin mot panikångest när attackarana kommer. Det är verkligen skitjobbigt med panikattacker, så förstår verkligen att du mår fruktansvärt dåligt av detta.

Mvh Ambrosia39

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.