00. Allmänt om ångest

Problem att få i mig mat

2016-12-20 23:15 #0 av: Azalhea

Jag har alltid tröstätit när jag varit deprimerad och haft ångest men den senaste tiden är min matlust bortblåst.
Jag känner ingen hunger öht.
Jag är överviktig och har säkert tappat 10 kg under ett par veckor tillbaka.

Får i mig en halv portion på dagen å en halv på kvällen men inget mer.. tar mina vitaminer osv.

Är det någon mer än jag som har det såhär? Det är så konstigt i och med att jag alltid velat käka.. men å andra sidan har ångesten väldigt sällan varit såhär brutal.

Anmäl
2016-12-20 23:29 #1 av: Calcifer

Är det något speciellt du tycker är extra gott? Eller något du kan känna att det kan slinka ner? Jag är också överviktig och brukar överäta när jag mår dåligt men ibland blir det tvärtom. Då brukar jag kunna få i mig tomatsoppa (den på burk), cola zero, och i vissa fall smörgåsrån med mjukost. Det är inte optimalt, men det är ju bättre än inget om det inte håller i sig flera månader.

Går du ner så pass kraftigt så pass fort så borde du söka läkarhjälp, för även som överviktig och knappt ätande (som jag varit inför en operation) går man inte ner så mycket om man äter tillräckligt, utan det låter snarare farligt. (Jag låg alltså på 800 kalorier om dagen och jag gick "bara" ner 1-3 kilo per vecka.)

"Help me Obi Juan whoever the fuck you are. You're my only ho."
- Carrie Fisher, Rest In Peace


Anmäl
2016-12-20 23:31 #2 av: mangemani4

ett knep jag använder mig utav när jag går från off season till on season när jag styrketränar och går från en diet som kroppen ställer in sig efter(och aptiten likaså) och sedan ska börja äta i mängder igen, är att jag "maler" ned maten i en mixer och dricker tills kroppen har ställt in sig på den nya kcal mängden. dricka är mycket lättare än att äta, det tar inte emot lika mycket och du kan blanda i det din kropp behöver samt spä på med lite oljor för att öka kcal mängden. gör det i typ nån månad så ska du se att din aptit kommer tillbaka(om inte tidigare än så). om det smakar gott eller inte beror ju på vad du mixar, men annars är det bara att hålla för näsan och dricka.

To be a good soldier you must love the army. To be a good commander you must be able to order the death of the thing you love.

http://nostalgiminnen.fria.ifokus.se/discussions/57f19cd5ce12c43ad8000dd6-valkomna-till-nostalgiminnen?readstate=false

Anmäl
2016-12-20 23:36 #3 av: VildaVittra

Ett tips kan faktiskt vara att gå och simma, för ingen annan motionsform gör en så galet hungrig som den. Dessutom är den ångestlindrande. Ha gärna med någon eftersom du äter dåligt så du är säker i bassängen. 

Hur förberedd är du egentligen för krig, arbetslöshet, bränder eller sjukdom? Läs mer på Prepping iFokus

Anmäl
2016-12-21 04:46 #4 av: Schhh

Är det möjligt att din minskade aptit beror på något annat än ångest? Förändrad livsstil? Nya mediciner?

Du klarar dig utan ordentlig föda ett bra tag (kroppen är flexibel) och jag tycker inte du ska stressa upp dig i onödan. Hör helt enkelt av dig till din läkare och sikta på att ta hand om dig i övrigt. Motionera så gott det går, och ät det du kan helt enkelt. Förmodligen är detta något övergående.

Anmäl
2016-12-21 04:50 #5 av: Schhh

Tillägg: Menar att så länge du gör vad du kan (kontaktar läkare och försöker äta) så behöver du inte känna någon oro. Är inte meningen att förminska problemet på något vis.

Anmäl
2016-12-21 08:18 #6 av: Azalhea

Förändrad livsstil, möjligtvis till det sämre.
Jag gör ingenting.

Anmäl
2016-12-21 08:18 #7 av: Azalhea

Förändrad livsstil, möjligtvis till det sämre.
Jag gör ingenting.

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.