11. Min egen berättelse

Hjälp.

2016-08-27 01:26 #0 av: Azalhea

Provar posta tråden här istället.
Någon kunnig?

Hej. Jag har sen väldigt liten haft stora problem med mitt psyke. Eller snarare känslighet. En slående rebell utåt men totalt tilltrasslad här inuti.

Jag är diagnostiserad med adhd, gad och ocd. Hittills. Frågetecken finns hos läkarna om jag ev kan lida av bipolär. Saken hör til den att jag har inte alls gjort någon research kring detta och psykiatrin drar ut på allt. Jag står här, trampar i en djup vattenpöl utan täta skor. Fryser.

Nåväl, till mitt problem.

Jag har perioder då det inte finns något

Som stoppar mig. Jag shoppar, spenderar pengar, far och flyger, är glad. Blir förbannad när folk säger åt mig att ta det lugnt. Brukar svara med "jag mår bra, låt mig rida på vågen".. För att sen krascha TOTALT. Hade min första och hittills ända psykos i höstas som kom som en blixt från klar himmel tyckte jag. Efter en hel sommar

Med överjävlig energi, tappad matlust och i snitt 2h sömn per natt resulterade i att det fullständigt slog bakut. Jag blev paranoid och letade efter sjukdomar, kände tumörer i mitt huvud, fick för mig att budskap var skickat till mig. Var tvungen att göra olika saker för att skudda mig och min familj etc. Var arg. Fick flytta till mamma. Jag pratade med mig själv och i allt detta såg jag inte att jag vart knäpp. Började äta neuroleptika och blev inskriven på psykosmottagningen. Efter ett par månader var jag bättre och skrevs ut och tillbaka till vuxenpsyk. När jag vart uppe i varv under en period slår det antingen över till en djup, helvetisk depression där jag inte vill se tv, inte läsa, inte träffas, inte svara i tele, inte äta. Allt

Är svart.. ELLER att jag blir manisk på allt som händer i min kropp. Känner lukter.. Drömmer otäckt, är rädd, spänd.. Ser ingen mening med något. Och efter veckor/månader är det ljust igen. Det äe som om jag får betala ett dyrt pris varje gång jag haft en rusch.

Hjälp mig, vägled mig.

Någon som känner Igrn sig?

Äter antidepp, sobril å theralen nu.

Inget hjälper.

Anmäl
2016-08-27 08:38 #1 av: Ser0tonin

Ja om jag ska göra en bedömning utav det du berättar så har du solklart en bipolär sjukdom. Möjligen Cykloid Psykossjukdom.

Vad äter du för antidepp och styrka?

Anmäl
2016-08-27 13:21 #2 av: Azalhea

#1

Är det så?! Kan du berätta lite mer? Vad är cykloid psykossjukdom?

Äter fluoxetin 40 mg.
Käkat massa andra antidepp men vissa har jag nästan blivit värre av.

Anmäl
2016-08-27 13:21 #3 av: Azalhea

#1

Är det så?! Kan du berätta lite mer? Vad är cykloid psykossjukdom?

Äter fluoxetin 40 mg.
Käkat massa andra antidepp men vissa har jag nästan blivit värre av.

Anmäl
2016-08-27 13:21 #4 av: Azalhea

#1

Är det så?! Kan du berätta lite mer? Vad är cykloid psykossjukdom?

Äter fluoxetin 40 mg.
Käkat massa andra antidepp men vissa har jag nästan blivit värre av.

Anmäl
2016-08-27 13:21 #5 av: Azalhea

#1

Är det så?! Kan du berätta lite mer? Vad är cykloid psykossjukdom?

Äter fluoxetin 40 mg.
Käkat massa andra antidepp men vissa har jag nästan blivit värre av.

Anmäl
2016-08-27 15:25 #6 av: Ser0tonin

Jag återkommer när jag kommer hem om någon timme, jobbigt att skriva från mobilen :)

Anmäl
2016-08-27 16:17 #7 av: Ser0tonin

Jo om vi delar upp begreppen cykloid och psykossjukdom. Cykloid  kan liknas vid bipolär men där svängningarna i stämningsläget kommer snabbare och överlag då inte heller lika ihållande eller djupa. Psykossjukdom är precis vad det låter som men fungerar som ett samlingsnamn för olika sjukdomar t.ex. schizofreni, schizoaffektiv m.m.

När jag läserom ditt inlägg så uppfattar jag det inte som att skoven kommer snabbt för dig? Depressionen blir djup? Fick du någon diagnos när du var deprimerad? Isåfall kan du ju vara Schizoaffektiv, eller så är helt enkelt psykosen helt fristående och inte har med den bipolära sidan att göra. Alla kan ju drabbas av en psykos.

Fluoxetin är ju ett bra SSRI, men om man som du beskriver får maniska skov, så ska man vara försiktig med Fluoxetin. Jag hade satsat på neuroleptika som t.ex. Abilify som fungerar mot psykos och manin.
Tänk nu på att det jag skriver, är ju baserat på det du skrivet. Har du en god relation till din läkare och kan diskutera hur du tänker och känner?

Anmäl
2016-08-27 19:08 #8 av: Azalhea

#7 mina depressioner blir djupa, nattsvarta.
Jag orkar ingentkng. Vill ingenting. Jag är sämst i världen och lider. Etc etc.
De kan vara i veckor oftast, sen kommer det en ljusare period.. Men sen kraschar jag igen.

Fluoxetin har jag ätit i många år..

Varit på psykosmottagningen där det inte rör sig om nån typ av schizofreni som de säger. De tror på bipolär.

De vill jag äter lamictal. Men jag är livrädd för hudsjukdomen och dess verkan.
Har du nån erfarenhet?

Anmäl
2016-08-27 23:04 #9 av: IaMiaMaria

Tycker också som att det låter som klassisk bipolär sjukdom. Vid bipolär sjukdom kan man få psykoser, både vid manier och depressioner.

Anmäl
2016-08-28 08:01 #10 av: Ser0tonin

Lamictal är en väldigt bra medicin som hjälpt många. Hudsjukdom? Är det en biverkan man kan få?
Hur man reagerar på läkemedel är väldigt individuellt. Det absolut bästa är att ge fan i att kolla på möjliga biverkningarn :) Annars kan man börja nojja upp sig i onödan.

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.