01. Paniksyndrom

Sömnparalys

2016-08-21 13:33 #0 av: IaMiaMaria

Jag hade extrem ångest igår kväll och när jag hade gått och lagt mig. Efter ett par timmar så drabbades jag för första gången i mitt liv av sömnparalys och det var bland det mest otäcka jag varit med om. Jag läste att det kan utlösas av stark ångest.

Så tänkte fråga om det är fler än mig med ångest som drabbats av sömnparalys och hur ni upplevde det.

För mig blev det så att jag låg i sängen och så hörde jag folk utanför ytterdörren, så jag tänkte kliva upp för att lyssna, men ingen kroppsdel gick att rubba en millimeter, sen kom de där rösterna in och mot mitt sovrum, min sovrumsdörröppning blev helt svart (det är normalt lite ljus där ifrån vardagsrummet). Jag fick verkligen panik och kunde inte röra på mig och inte skrika. Men tillslut så tog ändå förnuftet över och jag visste att det var sömnparays då jag läst om det tidigare, så jag blundade och tog några djupa andetag och så släppte det sakta. Men det var svårt att försöka somna om sen.

Riktigt obehagligt och jag hoppas att jag slipper uppleva det igen!

Anmäl
2016-08-21 13:38 #1 av: Magi-cat

#0 Hejsan! Det måste vara riktigt läskigt! Det är nog det bästa man kan göra, att tänka som du, "det här är en sömnparalys" osv....

Vi har en tråd på Hjärnan om sömnparalys, vill jag gärna tipsa om. GladOm det är ok.

http://hjarnan.ifokus.se/discussions/56ae15cbce12c4566f0021fe-somnparalys

Hjärta "Mind melds... the last time I heard the words "my mind to your mind", I had a headache for two weeks."

Anmäl
2016-08-21 14:25 #2 av: Zadeira

Jag lider av sömnparalys i perioder, särskilt när jag mår riktigt dåligt psykiskt, är stressad och har mycket ångest. Jag brukar vakna till och se att det står någon i rummet utanför min sovalkov som stirrar på mig (eller jag, det är bara skuggpersoner men man känner att de "stirrar"). Kan inte röra mig, tända lampan eller bryta förlamningen. Försöker skrika eller säga något men får inte ut ett ljud. Sen glider jag in och ur sömn flera gånger och ser den här personen i rummet stå och stirra på mig hela tiden.

Jag vet ju varje gång att det är sömnparalys igen och har märkt att det går över snabbare om jag inte kämpar emot utan bara försöker låta det ha sin gång. Men efter en sån omgång sover jag med lampan tänd den natten.


Anmäl
2016-08-21 21:14 #3 av: Annielle

Måste vara fruktansvårt! Jag tycker att det är tillräckligt hemskt att vakna upp på natten med nattskräck/panik och inte kunna röra på kroppen alls och ha känslan av att det är någon i rummet som ska göra mig illa och jag inte kan göra något åt det (eftersom jag är paralyserad av skräck och inte kan röra mig) men jag ser ju aldrig någon person i alla fall , hu så hemskt! Förskräckt

*kram*

Var dig själv, det finns redan så många andra.

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.