00. Allmänt om ångest

Mer ångest av viss mat?

2015-07-15 11:13 #0 av: Anonym

Kan ångesten öka av viss mat/dryck?
Koffein vt jag kan öka ångest. Något mer?

Anmäl
2015-07-15 11:18 #1 av: emmajensennn

Följer detta inlägg :)

Anmäl
2015-07-15 11:40 #2 av: VästkustFia

Jag är allätare och har aldrig märkt att man skulle få mer ångest av någon viss mat. Däremot kan jag få ångest om jag slarvar med måltiderna dvs äter för lite under dagen. Fast det beror mest på att min normalvikt är väldigt låg så jag måste tänka på att inte gå ner om kroppen och hjärnan ska fungera ordentligt.

Anmäl
2015-07-15 11:43 #3 av: Sindri

Många upplever ökad oro om blodsockret går upp och ner för mycket. Du kan prova att äta sånt som påverkar blodsockret så lite som möjligt, men det är svårt att säga något generellt.

Anmäl
2015-07-16 08:56 #4 av: Tuulikki

Det kanske inte påverkar just ångesten så mycket men man ska ju undvika nikotin, koffein och socker för att sova bättre. Gissar att man blir för "stressad" och får svårare att slappna av pga de sakerna och de problemen har man ju ofta vid ångest också.

↠ Just keep swimming ↠ 

Anmäl
2015-08-03 22:57 #5 av: ks172

När jag har ångest så orkar jag inte äta nånting, den här sommaren har jag haft mycket stress och depression/ångest och jag gick ner 6,5 kg och jag älskar mat. När jag känner mig avslappnad vill jag bara äta men det blir typ 3 dagar i sträck då jag känner mig stressad =/


Anmäl
2015-08-04 20:53 #6 av: Annielle

För min del är det väldigt tydligt att socker och snabba kolhydrater, koffein (även grönt te) och  mörk choklad ökar min ångest och stress i hela kroppen väldigt mycket, så jag försöker undvika dessa grejer så mycket jag kan.

Men har grymt svårt med sockret, mår uselt av det men tar ju ändå till det som självmedicinering knäppt nog, ja inget ovanligt precis men...

Var dig själv, det finns redan så många andra.

Anmäl
2015-08-13 15:10 #7 av: [Silverräv69]

Hunger i största allmänhet är en panikreaktion från hjärnan. När den inte får tillräckligt med glykos, signalerar den att den håller på att svälta. Hjärnan är en otrolig drama-queen! Men resten av kroppen kan gå från att bränna kolhydrater till proteiner till fett när det krävs, men hjärnan klarar sig inte utan glykos.

Jag tror alla reagerar olika på triggers i maten. Rent spontant kommer jag bara på koffein och tein. Men jag vet folk som får kraftiga reaktioner av att äta tomma kolhydrater och socker.
Tung mat som rött kött, fet och viltkött kan också ge en känsla av obehag, speciellt om det är varmt ute, men på vintern välkomnar kroppen ofta tyngre mat för dess fetthalt mm.

Jag får domedags-ångest om jag dricker kaffe..och jag älskar kaffe!! Men tar jag en koffeinfri, så sätter hjärnan in placebo-ångest! Så jag har fått strunta i allt vad kaffe heter. Socker gör mig olustig och rastlös.

¤HjärtaDu är aldrig ensam eller oälskad Hjärta¤

Anmäl
2015-08-29 12:05 #8 av: Thotis90

Tillsatt socker ökar min ångest!

Medarbetare på Bloggande, Endometrios, Ensamhet, Motionspepp och Ångestsjukdomar Stjärnor

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.