17. I media

Läsvärt

2015-01-08 16:43 #0 av: [MQL]

http://karnevalforlag.se/bocker/pillerparadoxen

Anmäl
2015-01-08 19:07 #1 av: [EvelinaL]

Blir så ledsen på folk som helt är emot medecin och tycker att det är rakt upp och ner dåligt. Har man tex. kronisk depprison kan de vara det ända som hjälper. Dock skrivs medeciner ut i överflöd eftersom vi inte har tid eller pengar att ge folk den samtalsterapi de faktiskt behöver men att säga att medecin inte funkar och får oss att må dåligt är ren bullshit. 

Anmäl
2015-01-08 19:47 #2 av: [MQL]

I slutänden är det ingen "bullshit"
Kroppen blir förgiftad och då mår man inte så bra!
Det är summan av kardemumman..Och rädslor.

Anmäl
2015-01-08 20:28 #3 av: [EvelinaL]

Att säga att kroppen blir "förgiftad" av tex. antideppresiva är väldigt okunnigt då de flesta antideppresiva tillför seratonin till hjärnan vilket hjärnan redan skapar av sig själv och är det som gör känslan av att vara glad. Vissa har svårt att ta upp seratonin och vissa kan inte skapa tillräkligt mycket seratonin av sig själv  så därför kan man behöva serotanin för att må bra. Kallar du att ta d-vitaminer på vintern också att förgifta kroppen? 

Anmäl
2015-01-08 20:52 #4 av: [MQL]

Äter D- vitamin men absolut inget som påverkar hjärnan el psyket!
Men visst är detta läsvärt,Tror absolut det är sunt att ta till sig texten och kunnandet bakom.

Anmäl
2015-01-08 21:04 #5 av: [EvelinaL]

För hjärnan påverkas ju inte alls av d-vitamin. Det är sunt att ta till sig saker men man ska absolut inte lita på allt som sägs. Var källkritisk och läs på hur d-vitamin påverkar din kropp och hur det fungerar innan du uttalar dig om hur dåligt det är med saker som påverkar hjärnan. 

Anmäl
2015-01-08 21:59 #6 av: soetisen

Fast vid vissa psykiska åkommor behöver man mediciner. Förstår inte varför många ifrågasätter medicin mot psykiatriska sjukdomar men har inte hört någon ifrågasätta till exempel blodtryckssänkande mediciner.

Sen tycker jag det är väldigt konstigt att säga att bara för att psykiska mediciner har ökat så har det också ökat med psykiska sjukdomar. Sjukdomarna kanske har ökat av livsstilsförändringar? Söker fler vård för psykiska sjukdomar nu än förr? Acceptansen för psykiska sjukdomar har ökat och då kanske det finns fler som vågar söka vård. Det kan finnas många förklaringar och jag tycker man ska vara väldigt försiktig med att säga att det bara är en sak har påverkat, för det är det inte.

Sen D-vitamin påverkar mycket väl hjärnan och psyket. Varför skulle då folk med vinterdepressioner må bättre av D-vitamin på vintern? Är bara att googla lite snabbt så kan man läsa om hur mycket D-vitamin påverkar kroppen och hjärnan.

- Medarbetare på studier.ifokus

Anmäl
2015-01-09 21:56 #7 av: Monsva

Otäck artikel. Ren propaganda. VARFÖR skulle det vara sämre att äta mediciner mot sjukdomar i hjärnan än mot sjukdomar i övriga kroppen? Och väldigt många människor är vid liv idag pga att de äter dessa mediciner. Jag är en av dessa.

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.