12. Behandling och Mediciner

spänna käkar biverkning ?

2015-01-04 16:05 #0 av: gunillapower

Undrar om någon upplevt att ni spänner t.ex käkarna som en biverkning av concerta eller venlafaxin. Eller om det beror på min add eller gad. Kan inte komma ihåg om detta började samtidigt som medicinering eller om problemet fanns innan. Undrar även om ni kommit på något som minskar eller gjort så spänningen släpper. Mycket rörigt men hoppas frågan framgick😀

Anmäl
2015-01-05 00:13 #1 av: Bill&Bull

Om det beror på medicinen vet jag inte, men vet att det är lätt att spänna käkarna när man är stressad, oroad eller liknande.
Man kan få en bettskena hos tandläkaren om man lider mycket, men annars kan man öva på att slappna av i käkarna genom att spänna - släppa

Anmäl
2015-01-10 11:08 #2 av: Tuulikki

Ingen aning om det är en biverkan från medicinerna, men som #1 säger är det lätt att man spänner käkarna, gnisslar tänder och biter ihop om man är stressad eller ängslig. 

Försök tänka på det och slappna av när du kommer på dig själv med att bita ihop. 

↠ Just keep swimming ↠ 

Anmäl
2016-05-25 20:08 #3 av: SSKAnna

Jag fick det direkt av Concerta och alla andra adhd-mediciner men det blev bättre när jag började med Magnesiumtillskott!!

Anmäl
2016-05-25 20:36 #4 av: Annielle

Jag minns inte hur det var när jag testade Conserta och liknande angående spända käkar och tandgnissling, men jag har och har haft väldigt stora problem med detta i många år, tänderna har skadats mycket och hade jag inte skaffat en bettskena hade jag inte klarat av att finnas till, för mig och många andra sätter dig ju även i nacken och ända ner i axlarna.

Beror säkert på att jag lever med bla mycket stress och ångest,

Jag är på min andra bettskena och gör även käkrörelser varje kväll innan jag lägger mig (helst ska man göra detta morgon och kväll)som jag har fått av min tandläkare.

googla på rörelser för käkarna, tandgnissling och liknande så kan du hitta sådant! Glad

Var dig själv, det finns redan så många andra.

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.