06. Specifik Fobi

Skol fobi??

2014-09-09 19:07 #0 av: Honesta Amore

Jag har inte diagnosen för ingen vill hjälpa mig, ingen vet hur dom ska handskas med det. Så fort jag tänker på skolan mår jag illa, så fort jag går in i en datorsal får jag panik. Så fort jag sätter min fot i ett rum med en whiteboard tavla vill jag springa. Jag kan inte gå i närheten av en skola eller något som liknar en skola så fort jag vett att ärendet där inne gäller mig. Å alla psykologer säger i princip att jag ska skärpa mig å komma över det. Vilket får mig att må lika dåligt av att gå dit. När jag frågar vad jag ska göra, får jag svaret gå till skolan du överdriver bara. Nu bra jag skriver om det så kryper det i hela kroppen. Ingen vill hjälpa mig, ingen verkan kunna hjälpa mig. Så jag vänder mig hit, jag kanske inte är ensam eller är jag det?? Finns det någon som har vunnit över denna fobi???

Anmäl
2014-09-09 19:11 #1 av: cleia80

Jag tycker att du ska ta kontakt med någon som är utbildad på kbt, kognitiv beteende terapi, för en sån kan säkert hjälpa dig! Lycka till!

Anmäl
2014-09-09 19:18 #2 av: Tuulikki

Byt psykolog! Byt tills någon tar dig på allvar!

I övrigt tror jag också på KBT, och provar du hoppas jag verkligen det hjälper dig.

↠ Just keep swimming ↠ 

Anmäl
2014-09-09 19:23 #3 av: Cindy S

Du har haft otur med psykologer och andra skitstövlar. Om du har problem  med ångest med fokus på skolmiljöer måste ju det ha bakomliggande skäl som ska redas ut. Ring cheferna eller överordnad myndighet för de psykologer du pratat med och kräv hjälp.

Har något hemskt hänt i skolmiljö? Känner du ångest över annat? Det kan vara så att något gett dig dessa känslor, och din hjärna kopplar samman skolan med det bakomliggande skälet.

Kanske något hemskt hände när du var nära något som påminde dig om skolan?

Det kan vara så mycket som orsakat det.

Jessica Jones (2015-)

- Sajtvärd för superhjaltefimer.ifokus.se - Medarbetare för halloween.ifokus.se -

Anmäl
2014-09-09 20:50 #4 av: Honesta Amore

Skola för mig = misshandel, förtryckelse, ignorans och ökad lust till självskadande beteende. Samt hjärntvätt (tyck som alla andra eller tyck ingenting alls)

Jag har bytt psykologer så ofta att det känns som om att mitt öde är att gå å försöka få hjälp hos skitstövlar.

kognitiv beteende terapi, aldrig hört om det men ska kolla upp det.

Tack för svaren :)

Anmäl
2014-09-09 21:23 #5 av: Cindy S

Ja, då verkar det verkligen som om att lära i skolmiljö är omöjligt. Ingen som erbjudit hemundervisning? Eller kan det slå tillbaka med?

Jessica Jones (2015-)

- Sajtvärd för superhjaltefimer.ifokus.se - Medarbetare för halloween.ifokus.se -

Anmäl
2014-09-09 22:03 #6 av: Honesta Amore

Jo jag ska försöka med att studera hemma men eftersom jag har stora lån efter misslyckade försök att börja skolan  igen så får jag inte ta mer studielån.

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.