00. Allmänt om ångest

Hej, hur är det med dig?... och vad svarar man?

2012-06-01 23:13 #0 av: tililili

Vad svarar ni när folk artigt frågar hur det är med er? När allt bara är skit. Det känns fel att säga att "allt är så bra så" Men vill inte hålla på och gnälla, och vill inte diskutera mina problem med hela världen heller.

Och vissa människor blir så oroliga. Jag är van vid att jag (nästan) aldrig mår riktigt bra, men det är inget som direkt oroar mig med magont eller huvudvärk, trötthet eller vad det nu är...ångest över ngn skit.

men jag är ju ändå inte på topp, så det blir fel att svara att allt är bra, och förväntas vara pigg och glad och på topp... men säger man att något är fel så får de panik... och vill skicka en till doktorn.

Anmäl
2012-06-02 11:13 #1 av: HannaM

Jag har gett upp, jag svarar typ.. "jag står upp" eller "tja vädret är ju fint". För jag orkar inte säga kanonbra när det inte är det och jag orkar inte säga hur det är.

http://hannasskafferi.blogaholic.se/ http://www.classicferret.se
Anmäl
2012-06-02 23:14 #2 av: tililili

låter klokt

Anmäl
2012-06-03 16:22 #3 av: Bintan

Det beror väll lite på vem som frågar. Jag säger alltid att det är BRA om det är en person jag bara känner lite ytligt eller om det är en person jag ändå inte har lust att prata känslor med.

 

Men om en kollega eller vän frågar så svarar jag alltid ärligt. Det brukar kännas som en lättnad. Och om jag frågade någon av mina vänner så skulle ju jag vilja ha ett ärligt svar.

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.