27. Övrigt

Ett pinsamt symptom

2011-12-17 14:11 #0 av: Emerald Green

Jag är en tjej i 35-årsåldern, som har drabbats av stark ångest, mår jätte dåligt och har "vanliga" symptom som oro, rastlöshet, panikkänslor osv. Men så har jag också ett pinsamt symptom, jag blir extremt kåt, på ett obehagligt sätt, och utan anledning, det hör liksom till ångest-attacken. Är jag ensam om detta?

Anmäl
2011-12-17 18:47 #1 av: HannaM

Säkert inte även om jag själv inte är drabbad.

http://hannasskafferi.blogaholic.se/ http://www.classicferret.se
Anmäl
2011-12-20 15:44 #2 av: kittun1

Du är inte ensam, jag känner igen det du skriver. Och det är inte skönt kåt utan en otäck kåt-känsla som inte har med närhet och sex att göra. Riktigt obehagligt är det!

Har funderat mycket på det där. Det har varit så i många år nu. Får jag ångest för att jag inte känner igen signalerna av att vara kåt och så blir det tokfel, eller får jag ångest av att vara kåt?? Har försökt att berätta för min terapeft om problemet men hon förstår nog inte riktigt. Det kanske inte är så vanligt? Symptomen skulle kanske försvinna med något anti-depp, men det är inget jag vill göra. Jag har lärt mig leva med den här skumma yttringen vid ångest även om det är olustigt.

Anmäl
2011-12-26 17:51 #3 av: Honey Puh

Har upplevt några gånger när jag mådde extremt dåligt en period. Kändes som hjärnans desperata försök att få ett uppåttjack för att dämpa ångesten.. Ett beroende, flera utlopp..

Anmäl
2012-01-10 02:54 #4 av: Emerald Green

Skönt veta att jag inte är ensam om det här. Modigt att ta upp det med terapueten skulle inte jag våga så det var bra skriva av sig om det här och ävenn diskutera ett pinsamt ämne med andra, utbyta erfaranheter och få veta mer.

Jag är inte i något förhållande just nu, har inte heller regelbundet sex med någon, det var väldigt länge sedan jag hade sex, så kanske är min kropp utsvulten och skriker efter utlopp för de här kåta känslorna???

Kan onanera flera gånger som om jag vore omättlig.

Trots att jag inte tänker på sex eller längtar efter det kanske mitt undermedvetna gör det?

Sen är det ju känt att sex är bra mot ångest och deppighet, man blir lugnare av orgasm både fysiskt och psykiskt, så kanske det är ett sätt för kroppen att signalera ett behov...

Emerald Green

Anmäl
2012-01-10 23:17 #5 av: Ravynsfair

*Hallelujah* 

Jag är inte ensam om detta extremt jobbiga situation.
#2 Modigt av dig!

När jag mår som allra sämst och pissigast blir jag också sådär kåt.
Usch vad fel det känns att nämna det såhär.

Jag har sambo sedan 1år tillbaka, vårat samliv är väl inte något man kallar perfekt då jag är RÄDD för sex.

Varför blir jag kåt då?!
Jag kan mycket väl tänka mig att det är som ni #3 och #4 säger. 
Att det är kroppens desperata försök till att pigga upp en.

Jag är själv djurvårdare och har läst och sett att chimpanser har sex med varandra när de blir utsatta för rädsla och ångest.  
Det för att minska ångestkänslorna och lunga ner sig själva.

Vi är ju trots allt släkt med aporna så tja, det kan mycket väl vara så. 

Hade jag inte varit rädd för själva sexet så hade ju vårat sexlig blomstrat (haha) eftersom jag är ångestfyld iprincip varje dag.

Vänliga hälsningar Sanna. 
Medarbetare på Blandrashundar, HBT & Socialt stöd.ifokus Sol

Anmäl
2012-04-22 10:27 #6 av: Emerald Green

Intressant det där du skrev om aporna, Ryansfair! Vi är ju som du säger släkt med aporna, så vi hittar säkert många svar från mer primitiva släktingar:-)

Jobbigt att vara rädd för sex, att lida av ångest och sen ha ångest för det också! Måste vara svårt att komma till rätta med, för sex blir ju bara bra om man kan slappna av - blir lite moment 22. Hoppas du har en förstående sambo i alla fall!

Ja, modigt Kittun, att du vågade ta upp det med din terapuet, skulle jag inte våga, så tack för era svar här istället! Skönt veta att det inte bara är jag och min konstiga kropp som reagerar såhär. Tack!

Anmäl
2012-04-30 12:25 #7 av: [Eleya]

Jag är likadan och upplevde det bara som opassande och jobbigt. Jag tror att det hör till att man kräver extra uppmärksamhet, närhet och bekräftelse. Va obehagligt det känns nu att få det bekräftat att det har med ångesten och rastlösheten att göra..får nog jobba på det.. =S

Medarbetare till Änglar.iFokus. Du är skapad av rent ljus och fullkomlig kärlek, det är din själ!
Anmäl
2016-10-25 23:05 #8 av: tjejer

.

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.