23. Film och Musik

Angel

2010-10-21 20:01 #0 av: Shortforcrazy

Ibland kan jag få sådan ångest när jag lyssnar på starka låtar. Framför allt Judas Priest's Angel. Lyssnar jag på den på nätterna ensam i mörkter så gör det ont i hela min kropp och jag vet inte var jag ska ta vägen, hur jag ska göra för att ta mig vidare, hur det ska sluta göra så ont. Andra låtar är bland andra Metallicas Nothing Else Matters, Itchy Daze Moster, SlipKnots Snuff, Beyoncés Halo och en hel del låtar med Iced Eart. Just Angel kan ha en hel del med svartsjuka att göra, men ändå, ska det behöva kännas så starkt?

http://www.youtube.com/watch?v=F7mQp7oAjm4&feature=related

Anmäl
2010-10-21 21:15 #1 av: Aviendha

Om det ska vet jag inte men vissa saker triggar samma känsla hos mig. Jag har några låtar som jag egentligen gillar mycket men som jag undviker att lyssna på för att det blir lite för jobbigt med alla starka känslor som svämmar över från ingenstans.

Anmäl
2010-10-21 21:22 #2 av: Shortforcrazy

Jo, så känner jag med. Men ibland vill jag lyssnapå dem i alla fall.

Anmäl
2010-10-21 21:27 #3 av: Aviendha

Ja, det förstår jag, man tycker ju om dem egentligen :)

Anmäl
2010-10-21 21:31 #4 av: Shortforcrazy

Precis.

Anmäl
2010-10-23 02:01 #5 av: [Ambrosia]

Lyssnar på Angel med Judas Priest nu. Den är ju bra. Har ej lyssnat på den förut. Tycker också om musik med lite andligt innehåll.

Bästa hälsningar /Ambrosia :)

Anmäl
2010-10-23 14:15 #6 av: Shortforcrazy

Jo, den är riktigt bra. Men senast jag lyssnade på den så var det som att något sa åt mig att jag skulle ta livet av mig. Det var väldigt jobbigt och jag blev riktigt rätt. Bara satt och skakade i sängen, grät och hackade tänder. Riktigt obehagligt.

Anmäl
2010-10-23 21:33 #7 av: [Ambrosia]

#6: Nej du ska inte ta livet av dig!! Du är alldelles för underbar för det. Du är unik. Du är en fantastik själ.

Och enligt det kända mediumet Sylvia Brown så kommer man inte till andra sidan/himmelen om man tar livet av sig. Utan ens själ föds direkt in i livet igen, i ett nytt barn. Och då måste man uppleva allt jobbigt och fruktansvärt som man redan har upplevt i det här livet, en gång till, tills man dör en naturlig död. Dvs om du tex är 30 år i dag, så måste du leva 30 + typ 85 år innan du kan komma hem till andra sidan/himmelen igen. därför är det bäst att försöka leva detta livet klart. Även fast det är jobbigt. Men försök. Försök leva varje dag och ta pyttesmå steg framåt även fast det känns extremt jobbigt.     

Att höra och se saker har jag gjort. Men då hade jag en psykos. Förstår att du blev jätterädd av det du hörde. Men det du hörde var inte på riktigt. Du kanske mår jättedåligt nu coh har tex en akut depression och det kan göra att man hör och ser saker. Men de är inte verkliga, även fast de ser verkliga ut. Eller det du hör, att det känns verkligt. Men det är inte verkligt.

Har du någon kontakt med en kurator eller psykiatriker? Om inte så tycker jag att du ska kontakta vuxenpsykiatrin och berätta vad du hörde och hur rädd du belv etc. De kan hjälpa dig att må bättre. Och du är värdig att må bra. Du är bäst kom i håg det.

Varm KRAM från Ambrosia

 

 

 

Anmäl
2010-10-23 21:53 #8 av: Shortforcrazy

Tack så mycket, det var väldigt snälla saker som du just skrev.

Jag tänker inte ta livet av mig, det vill jag inte, inte nu när jag har en ny älskling på ingång, men det kändes som att låten sa till mig att jag borde göra det, även om jag inte hörde det som en röst. Jag kontaktade mamma och min kontaktperson på psykiatrin direkt och antagligen får jag en akuttid på måndag då jag inte kunde igår. Hon ska precis sluta så nu måste jag börja om på nytt från ruta ett med en ny person. Ska även få en ny läkare. Frusterande då det är den sjätte eller sjunde läkaren på mindre än två år.

Jag har haft en djup depression under sommaren och nu börjar jag komma tillbaka mer än normalt. Förutom just de två senaste dagarna så kan jag säga att jag verkligen mår bra. DEt var därför jag blev extra rädd. Det skulle inte komma nu, jag ska ju må bra. Om inte för alltid, så i alla fall för ett tag. Få känna mig mänsklig om en för några dagar. På något sätt ska jag klara av det är, det ska jag baskemej göra, även om jag så ska falla flera gånger om.

Tack för ditt stöd. Kramar från mig.

Förresten, på tal om inget, jag känner igen ditt namn. Finns eller har du funnits på sockerdricka.nu?

Anmäl
2010-10-24 18:51 #9 av: [Ambrosia]

#8. Vad bra att du inte vill ta livet av dig!!! Underbart ju!!! :) Nice med en ny älskling. :) Vad bra att du berättade för din mamma och din kontaktperson inom psykiatrin vad du kände och upplevde. Det var asbra gjort!

A med Gud vad jobbigt med nya läkare hela tiden. Det är ju helt sjukt att man måste byta hela tiden. Speciellt inom psykiatrin, där man redan är känslig.

Oj vad jobbigt med djup depression. :( Men Härligt att du mår bra nu. Underbart ju!! Ja det var ju lite kontisgt att de upplevde det här med självmord nu, när du mår bra. Men känslorna kommer ju ibland helt från det blå. Ibland kan man vara jätteglad och så plötsligt mår man jättedåligt helt plötsligt. Helskumt. Men så är det ju ibland ändå, även fast man inte hajar hur.

Bra inställning du har, att du ska klara av det här. Det kommer du att göra också, med den iställningen! Asbra tänkt. :)

Äter du nån medicin och så? Tycker du medicinen fungerar?

Ha en underbar helg. STOR KRAM Från Ambrosia

Nej jag har ej varit med på sockerdricka.nu. Häftigt namn på en sajt. Måste kolla in den sidan. *Blev nyfiken nu*. *Ler förunderligt*.

 

  

Anmäl
2010-11-08 19:28 #10 av: Shortforcrazy

#9. NU har min lilla älskling kommit hem :D
Ja, jag ville inte vara ensam om det, så jag berättade för dem. Det kändes nog skönt för dem också. Men det är jobbigt att det kommer så där pang bom från ingenstans. man blir rädd. Jag blir rädd.

Ja, jag tycker det. När läkare efter läkare slutar så börjar man ju tro att det är på grund av en själv. I alla fall var det vad jag kände.

Jo, jag hoppas att min inställning hjälper mig en bra bit på vägen. Det tillsammans med lilla vuffsen :)

Jo, jag går allt som allt på åtta mediciner nu, men det är "bara" fem utav dem så är för psykiska besvär. Lamictal, Cymbalta och Zeldoxtar jag dagligen. Atarax och Oxaskand (?) tar jag vid behov, vilket inte blir så ofta. Men snart ska jag antagligen få en medicin mot ADHD också. Cymbaltan fungerar jättebra, Ataraxen gör mig mest trött och de andra har jag inte märkt så mycket av själv men omgivningen har märkt av skillnader.

Kolla upp sockerdricka du, det är en sajt för poesi framför allt.

Kramar C

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.