Etikettakut-stöd
Läst 2427 ggr
Enilorac_90
2012-12-13, 17:25

AKUT :(

Nu skriver jag igen om samma sak jag säkert i panik skrivit om förut men jag vet inte vart jag ska vända mig eller vad jag ska ta mig till!

Jag kan skriva 100 sidor om min problematik men det spelar igen roll och ingen som orkar läsa igenom det då… det viktigaste är hur jag ska kunna få hjälp och kunna må bättre på bästa sätt?  Få bort denna dödsångest och att jag inte orkar eller tycker livet är värt att leva…

Det låter hemskt att säga men jag skulle faan bli så lättad om jag hade en diagnos , då hade jag iallafall vetat orsaken och kunnat acceptera att jag är sjuk och varför… kanske hade jag inte orkat då heller men att leva i sådan ovisshet , att inte veta vart allt kommer ifrån och får höra att det inte är något fel på en när jag känner mig sjukare i huvet än nånsin och mår så dåligt fysiskt och psykiskt som jag inte ens förstår själv vad jag går igenom och att jag lever än idag är fan ett under…. Kanske är det för jag är så förvirrad mellan död och liv att jag blir kvar, rädsla, fortfarande ett hopp, lever för min familj och vänner, ljuger för mig själv för att tillåta mig att leva? Det andra är för ovisst, obehagligt och svart att ens vilja nudda vid… Det är ju inte så att man kan ändra sig om man dör ,

jag tycker det är så skönt att sova dygnen runt för att slippa känna, men att sova hela tiden blir  jag mer deprimerad, det blir en ond spiral.  att ha ett sådant liv vore faktiskt döden ett befriande , men om jag hade mått bättre kanske jag hade känt att det är så mycket mer värt att leva än det mörka och tysta? och jag vet ju inte om jag blir bättre eller vad som är vad… jag vet fan ingenting och jag är 22 år inte fan ska jag dö än? och att jag bara har sånna tankar får mig i panik eftersom det är sån tabu och hemskt och egoistiskt! :( tror aldrig jag hade vågat ändå, även om det var så illa… men det skrämmer mig också varje jävla dag! " tänk om jag snart inte kan hantera dethär längre , tänk om jag totalt tappar förnuftet och gör allt för att inte få känna av livet längre?  ?.. det är ju inte så jag kan sova konstant och vakna upp när allt är bättre…. dethär jagar mig i hälarna, ångesten, utmattningen, depressionen…..

Min familj är besvikna på mig för dem ser att jag bara mår sämre och sämre fast jag kommit rätt långt med terapi och medicin , varför blir jag bara sämre och sämre? va faaan dem som är psykiskt sjuka, har bordeline ex kan ju fan ta sig ur det svarta hålet när dem får hjälp, vad vet jag men hört en del som blivit bättre , vad dem än har för problematik, varför blir jag bara sämre som är "frisk" ??!! vad är det för fel på mig! Kroppen försöker ju säga någonting, men vad försöker den säga och varför mår den så dåligt… jag har haft världens trygaste uppväxt , mycket stöd från nära och kära ( på dem senaste åren) har all möjlighet att göra va faan jag vill med mitt liv!

Jag har ångest, utmattning, depression, stressproblematik, dålig självkänsla och troligtvis IBS . Mått såhär i 4 år och varit förvirrad, nedstämd och ångest i perioder i 7 år. Först nu har dem börjat tagit mig på allvar och jag går i en gruppterapiform som heter UP.

Men för det första, jag behöver allt fokus riktat till mig nu, inte massa andra samtidigt också som är desperata efter hjälp , jag behöver mer hjälp än att fylla i papper hur jag mår och vad jag har för mål och kan göra för att må bättre… vet ju fan inte ens vad jag har för mål eller vill, har inte lust eller ork till ett skit hur mycket jag än försöker, vet inte alls vem jag är , litar inte på mitt jag och mina känslor för en sekund. " träna så mår du bättre"  Den biter inte på mig.

Jag vill ha individuell proffesionell hjälp med ev KBT eller liknande , hur ska jag lyckas övertala dem?! jag måste hota med att lägga in mig snart, jag gör det snart för jag orkar verkligen inte leva längre, jag är rädd för varje vaken stund ! :(

SNÄLLA! om någon har tips och egna erfarenheter, dela gärna med er

kram till er alla!

[RadioMG]
2012-12-13, 17:27
#1

Gå till vårdcentralen och be att få en remiss till KBT specialist. De kommer inte neka dig det.

Enilorac_90
2012-12-13, 17:40
#2

Tack för ditt svar!

// caroline

Starta en egen diskussionssajt!

För föreningen, klubben, klassen, skolan, bloggen, hobbyn, intresset, spelklanen, familjen, kompisgänget, bostadsrättsföreningen, samfälligheten...

Kom igång på några minuter. Gratis förstås!

tearsandrain
2012-12-14, 10:08
#3

Jag var sjuk i drygt 10 år innan jag fick någon terapi som hjälpte. Dvs DBT. Det finns inte i min stad så var tvungen att komma till ett behandlingshem.

Jag tror faktiskt att alla kan bli bättre. Jag tror det för att jag ser hur det har varit för mig. Jag tror dessutom att folk som inte blir "friska" inte blir det för att vården halvt om halvt ger upp efter ett tag. På ett ungefär. 
Om någon läkare (t.ex), ger upp om dig, säger att det inte går att göra dig bättre, kommer du tappa tron på dig själv också.
Men återigen, ingen är ett hopplöst fall, du måste bara tro det också!

Känner också igen det där med att ha haft en bra uppväxt och ändå må dåligt. Jag har haft en bra uppväxt, men stora delar av mitt liv har varit kaos ändå, utan någon "yttre" orsak. Ibland har man en psykisk sårbarhet som inte går att vifta bort, tyvärr.

har du kontakt med öppenvården eller vårdcentralen eller något privat?

Enilorac_90
2012-12-14, 12:15
#4

Tack för ditt svar , det värmde<3 Ja jag har kontakt med psykiatrin, går en gruppterapi där nu som heter UP ( en helt ny behandling som ska hjälpa olika ångest och depressionstillstånd)

Vill dock även ha en individuell behandling, en KBT terapeut eller liknande, eller söka mig privat men oftast kostar det så mycket och har inte råd..

Mvh C

Upp till toppen