Etikettmin-egen-berättelse
Läst 1451 ggr
ForestSpirit
2012-10-31, 01:39

Hej alla, ny här.

Blev ganska glad när jag såg att detta fanns, så jag kan känna mig mindre ensam med detta tillstånd som kommer och går.

Jag fick min första panikångest attack för sex år sedan, vid jul. Jag gick i 9an och ja.. det är inte mer fjantigt än att jag hade kill problem! Beslutsångest ledde till skuldkänslor, och vips så var ångesten fastklistrad i mig.. Låter kanske luddigt..

Från jul till lite efter nyår hade jag haft en sådan svår panikångest att jag hade gått ned 3 kg, kunde inte äta pga jag mådde dåligt, kunde inte sova för jag kunde inte andas. Jag bara suckade och suckade och man jagade upp sig hela tiden så det blev bara värre.

Jag fick träffa en läkare några dagar efter nyår, och han sa att det skulle gå över. Glad blev jag över det beskedet, så jag gick och väntade och väntade.. Men det gick inte över. Några månade senare var jag nere på 42 kg (är 157 cm).

Jag började gå till BUP, där fick jag adhd medicin eftersom jag har add. Det blev bara värre, jag fick hjärtklappningar och mådde illa. Sedan gav dom mig concerta, men då sa jag rakt ut nej och frågade hur dom kunde ge mig concerta när jag var grovt undernärd och kunde inte gå ner ett gram till, då en av biverkningarna var aptitnedsättning och man går ned i vikt av det.. Så jag struntade i medicin.

Så åren gick, när det var som värst grät jag mig till sömns för jag kunde inte andas, jag fick ingen hjälp och min familj förstod inte vad jag gick igenom. Ibland kunde dom be mig att sluta sitta och sucka som en tok, självklart blev det då bara värre. Om jag nämnde att jag hade svårt att andas sa dom "hur kan du ha det när du sitter och suckar och drar efter andan hela tiden?"
Till slut var jag tyst om det. Ensammare har jag aldrig känt mig.

Men det gick över ett bra tag efter några år, men självklart kommer det tillbaka då och då, och när det väl gör det är det alltid som när det var som värst förr, då jag hade ångest konstant varje dag mer eller mindre.

Har även ätit Lergigan, men det fungerade inte så bra.. KBT har jag även också testat på.

Det blev väldigt långt men ändå är det bara smådelar av mitt ångestliv.

Tack om ni läst, och tack för att denna sida finns!

Allt gott, ta hand om er.

gazeporn
2012-10-31, 22:18
#1

Välkommen vännen! Kyss

ForestSpirit
2012-11-01, 12:54
#2

Tack! Kyss

Starta en egen diskussionssajt!

För föreningen, klubben, klassen, skolan, bloggen, hobbyn, intresset, spelklanen, familjen, kompisgänget, bostadsrättsföreningen, samfälligheten...

Kom igång på några minuter. Gratis förstås!

mary8012
2012-11-01, 23:26
#3

Du är inte ensam lilla vännen, vi finns härute.

Det är bara och skriva så ska jag iallafall försöka förklara och berätta så gott jag kan Kyss

ForestSpirit
2012-11-04, 20:23
#4

Tack, det känns bra, och detsamma till dig! :)

Upp till toppen