Etikettallmänt-om-ångest
Läst 1899 ggr
AkiMar
2012-10-07, 20:26

En fråga om ångesten!!

Jag lider utav mycket ångest! Är det någon mer än mig som kan kontrollera innan man får en ångest attack att stoppa den fast inte kan stoppa alla symptomer man får! Som mycket yrsel, ser dimmigt, blir otroligt spänd i kroppen,andningen, och lever så varje dag hela dagarna?! Någon timme om dagen känner du inte ångest känslan men resten av dagen lever du med den??!! Skulle vara tacksam för svar!!

PiganX
2012-10-07, 22:12
#1

Jag har sökt hjälp för det, så det har börjat lugna ner sig nu. Jag råder dig att söka hjälp, för det finns faktiskt bra hjälp att få.

AkiMar
2012-10-08, 00:16
#2

Får jag fråga vad är det för hjälp du har fått? Jag har vart i vc många ggr och det känns som att det ända som dom hjälper mig med är att skriva ut mediciner och sedan där efter ska jag typ klara mig själv! Nu fick jag gå och prata med en kurator men hon sa klart och tydligt till mig att hon inte är en psykolog, hon kn inte sätta diagnos eller skriva ut medicin, så jag fattar verkligen inte vad jag ska med en kurator till!! Går du hos någon psykolog eller kurator??!! Mvh AkiMar

vallhund
2012-10-08, 06:05
#3

En kurator kan man oxå prata med, en del har psykoterapeututbildning. Psykologer kan inte heller ställa diagnoser, annat än i samarbete med läkare, det rör sig oftast om Neuropsykiatriska utredningar, de kan inte heller skriva ut mediciner, det kan bara läkare göra. Alla psykologer o psykiatriker (specialistutbildade läkare i psykiatri) har psykoterapeututbildning av något slag, iaf steg 1.

Finns det ingen öppenvårdspsykiatri där du bor som du kan vända dig till?

ISIS anhängare anser sig inte heller vara sektmedlemmar.

Värd på Amstaff, BARF , Beroenden samt Multikulturellt .

Medis på  Border Collie samt Cancer, Choklad, Kennel o Psykologi.

 

PiganX
2012-10-08, 09:46
#4

#2 Är det en diagnos du vill få eller? För du skrev ju precis innan att du vill ha hjälp, och inte bara få massor av mediciner. Jag äter antidepressiv medicin, har sömntabletter och så går jag hos en familjeterapeut och en psykolog med psykoterapeutisk utbildning. Mer än så tror jag inte ens att de kan göra för att hjälpa, eller?

Hur hade du tänkt dig?

AkiMar
2012-10-11, 18:56
#5

Precis, jag vill ha en diagnos, för att jag tror att det rör sig mer än bara panik ångest! Jag tog också antidepressiva och sömntabletter det hjälpte mig vid den tiden som jag tog dom, men sen när jag slutade med dom så mår jag dåligt igen , jag tänker så här, om jag får en diagnos på någonting förutom panik ångest så kan jag kanske leva bättre för då vet jag vad jag har och kan behandlas på rätt sätt, men OM jag inte skulle ha något så vet jag om det och får kämpa mig igenom ångesten! Mitt problem är att jag lever i konstant oro varje dag, det ända jag känner inombords är att jag inte har BARA ångest för att jag har såååå konstiga känslor i kroppen som gör att jag mår fruktansvärt dåligt varje dag,tänker på döden , att man kommer att dö gör så att jag får världens panik!! Om det inte är andningen så är jag skakig, svimfärdig,blir varm,blir otrolig kall på (näsan,händer,fötter,)känner att jag blir spänd och krampaktig om jag inte får i mig mat, (jag kan ej vara utan mat mer än 3 timmar )jag mår skit dåligt annars, min syn har försämrats ,världens yrsel,svaghet,uppsvälld mage som gör att jag får svårt att andas, det är så mkt mer saker jag känner och därför ställer jag mig frågan varje dag, är detta verkligen bara ångest eller är det något värre??!! Att leva så här resten av mitt liv, ser jag verkligen inte fram emot!!

PiganX
2012-10-11, 22:32
#6

Vad menar du skulle vara värre än ångest? Finns ju många olika grader av hur kraftig ångesten kan bli, och det är ju individuellt hur det känns. Jag tycker att du bör berätta allt det där för någon professionell.

Upp till toppen