Annons:
Etikettakut-stöd
Läst 3624 ggr
Inglebert
2016-05-15, 22:57

hälsoångest/hypokondri, känner mig så ensam.

Hej!

Jag är ny här och känner mig som ensammast i världen just nu. När min ångest är som värst ligger jag bara och gråter, ja kan inte göra nåt och det blir svårt att gå till jobbet. Och min blivande man känner sig hjälplös. Jag har lidit av svår hypokondri i 3 år, eller det var för 3 år sen det förvärrades. För att göra detta kort; för 3 år sen fick jag konstiga synrubbningar. Google---> tror att jag har retinitis pigmentosa. Harotrolig panikångest i flera veckor då jag är säker på jag kommer vara blind före 40. Efter otaliga ögonläkarbesök och undersökningar av specialister hittades inget fel, de ville däremot göra en magnetröntgen iaf. ---->oroandet för retinitis pigmentosa försvann och istället dör MS upp, ms höll i sig i 1 år. Jag gjorde många olika neurologiska undersökningar och jag blev friskförklarad. Men man är ju säker på att neurologen missat något. MS var borta ett tag men har dykt upp igen och igen, det har också varit ALS nån gång. Nu nyligen har jag haft både lymfom och bröstcancer. På senaste tiden har jag haft EXTREM HIV-ångest, jag har anklagad min blivande man för att ha smittat mig, det ändrade sedan till att jag smittat honom vilket fick mig att må ännu dåligare. Jag testade negativt och det lugnade sig. JUST NU är jag tillbaka i mina retinitis pigmentosa tänk!!!! En sjukdom jag inte tänkt på på 3 år och nu dyker den upp i mina tankar och jag känner paniken komma!! Jag upplever mig se konstigt igen. Försöker intala mig att dessa specialister som undersökt mig för 3 år sedan kunde sin sak osv. Det hjälper inte. Men så fort min HIV ångest försvann så dök någonting annat upp, känns som att jag aldrig får vara ifred får mina tankar! 😕

Jag upplever mig inte få tillräckligt med hjälp Jag har gått hos otaliga psykologer, varav en som var väldigt elak. Och den jag går till nu tycks inte ta mig på allvar. Har föreslått KBT både till min psykolog och min läkare men ingenting. Psykologen säger vi ska avvakta och min läkare säger det kommer inte funka. Hon vill ge mig medicin istället, dock är jag väldigt rädd för biverkningar. Och ska jag ha medicin skulle jag vilja ha något som jag kan ta endast när ångesten är som värst. 

Hur ska jag göra?? Det känns så otroligt hopplöst och jag har ingen som förstår mig.

Annons:
Thotis90
2016-05-16, 09:38
#1

Jag tror absolut att KBT kan hjälpa. Jag tror att du har haft kontakt med fel människor, att du skulle behöva vända dig till någon annan. Finns det någon samtalsmottagning du kan kontakta och beskriva din situation så att de kan hänvisa dig till rätt person?

Medarbetare på Bloggande, Endometrios, Ensamhet, Motionspepp och Ångestsjukdomar Stjärnor

[Klave]
2016-05-16, 13:24
#2

Mitt tips är att läsa böcker om panikångest, hypokondri osv. Så du förstår exakt vad som händer i din hjärna når du får sådan tankar. Det kan också hjälpa att kolla på statistiken över de sjukdomarna du oroar dig över. Det kan hjälpa att veta att det är 0.001 chans att få en sjukdom. Själv får jag panik och tror att jag har en tumör i hjärnan varje gång jag har huvudvärk men jag vet att det är min hjärna som försöker lura mig och att chansen för att jag skulle ha en hjärntumör är så fruktansvärt liten. Jag tycker att antidepressiva har hjälpt mig väldigt mycket med "panik tankar" men sådant är individuellt. Det finns biverkningar med alla medeciner och man måste väga upp ifall det är värt eller inte att ta den risken.

Inglebert
2016-05-16, 17:37
#3

Tack snälla för svar.

Jag tror också KBT kan hjälpa, bara man hittar rätt person. Jag ringde min psykolog idag igen (har en inbokad tid till 26.5) men frågade om hon har tid med mig denna vecka istället. Det hade hon inte och fråga lite hur jag hade det. Jag berättade att jag tror jag håller på att bli blind och har googlat på detta. Hon var väldigt otrevlig och tyckte att det inte är någon vits att jag kommer till hennes mottagning när jag inte följer hennes råd att inte googla. Nu känner jag mig verkligen nere, det är ju sant men lättare sagt än gjort ju! 😡😭

När jag hade min HIV ångest så lugnade det mig lite att det är ett svårsmittat virus och chansen att smittas var väl ungefär 0,10 eller nåt sånt. Men nu när jag är 100% säker på att jag har retinitis pigmentosa lugnar inte detta mig alls. Det är 1 på 4000 som har sjukdomen. 

Är det ovanligt att läkare skriver ut mediciner att ta vid behov när ångesten kommer?? För det verkar verkligen så. Det enda som erbjuds är SSRI preparat som jag ska äta hela tiden, vilket jag inte vill eftersom jag mår hur bra som helst emellan dessa episoder.

Maria
2016-05-16, 18:01
#4

Du är ju på ett sätt sjuk då du lider av hypokondri. Det kan vara förlamande.

Jag tror också att du kan bli hjälpt av KBT.

/Maria

Det är bara med hjärtat som man kan se ordentligt. Det viktigaste är osynligt för ögonen"
Ur Lille Prinsen.

[Klave]
2016-05-16, 21:00
#5

#3 Det är absolut inte ovanligt att man får medicin fast än det kanske behövs samtals terapi av någon sort. Sjukvården är underbemannad som in i h*lvete för att inte prata om psykvården. I mitt län finns det bara 2 psykmottagningar varav en inte tar emot fler eftersom de inte har resurser och på den andra är det 3-4 månaders väntetid varav många som inte har så "tunga" diagnoser som depression, GAD och panikångest blir nekade plats eftersom de inte är tillräckligt sjuka utan istället prioriteras patienter som har psykoser, schizofreni osv.

MizzTherese
2016-07-03, 23:56
#6

Jag förstår dig helt och hållet! Kände igen mig extremt i ditt inlägg!!! Har varit hypokondriker i ca 5 år och åt antidepressiva i ett år slutade med dom nu i april, men känner att min ångest är påväg tillbaka! Hade synrubbningar precis som dig under några veckor trodde också att jag skulle bli blind. Har varit inne på MS, cancer m.m. Och nu är jag säker på att jag har ALS. Har till och med fått ryckningar i tungan som suttit i konstant i 1 år. Rycker heeeela tiden. Ca 40 gr per minut men läkaren säger att de beror på stress. Har nu en ryckning under foten som också rycker ut i tårna heeeela tiden, så nu är min ångest som störst! Sen innbillar man ju sig gärna att man känner sig svagare m.m. Blir galen och ingen förstår än! Har alltid sagt att den dagen jag tar mig ur min hypokondri ska jag skriva en bok som kan förklara för anhöriga och även den som är drabbad hur de faktiskt på riktigt är! Man blir liksom galen tillslut! 😂 Du får gärna skicka ett pm till mig så kan vi höras av mer och kanske hjälpa varandra igenom saker! Kram till dig som inte är ensam!!

Annons:
mary8012
2016-07-04, 19:02
#7

Befinner mig i samma situation. det är hemskt o förlamande. Det tar över hela mitt liv. Kan inte tänka på annat än vad som är fel på mig. Kram

IaMiaMaria
2016-07-04, 22:39
#8

Att få nån ångestlindrande medicin att ta vid behov vore väl jätte bra, finns ganska milda sorter som man kan börja med att prova och de brukar inte läkarna ha några problem med att skriva ut, som tex Atarax, Lergigan och Theralen. Ta upp det med din läkare.

Ha också en krisplan att ta till då din ångest blir stark och din vilja att googla på symtomen tar över. Ha en lista över saker du gillar att göra och som kan distrahera dina tankar. Tex läsa en bok, spela spel på mobilen/datorn, ta en promenad, duscha/bad. Ja det finns hur mycket som helst och då du gjort allt på listan och du fortfarande har ångest, så ring till psykiatrin eller ring till 1177 och prata om dina symtom ist för att googla dom.

//Maria

Everything will be okay in the end, if it´s not okay it´s not the end.

molbojse
2016-07-29, 08:06
#9

Tyvärr är psykvården så överbelastad att de inte har tid att ge folk rätt vård. Istället skriver de ut piller till höger och vänster, som om det vore godis, istället för att faktiskt ta tag i problemet. Stå på dig! Kräv vård istället för statligt knark :( Har du någon i din närhet som kan hjälpa dig att tjata på din vårdmottagning när du själv kanske inte orkar?

Behandla mig som om jag vore frisk men tänk på att jag är sjuk.

Upp till toppen
Annons: