Etikettertvångssyndromocd
Läst 2109 ggr
Sötvatten
2016-03-20, 17:44

Akut hjälp!

Hej! Mitt förhållande tar stryk pga mina tvångstankar som i stor del yttrar sig i svartsjuka. Kan ni snälla hjälpa mig med förslag på grymma psykologer (OBS! ej terapeut.)? Helst i närheten av Västerort då jag bor i västerort och jobbar i Bålsta. För 7 år sedan fick jag diagnosen ADHD och OCD. Dom noterade även att jag hade posttraumatiska symptom men att jag inte uppfyllde kriterierna för kunna få diagnosen på papper men dom ville enda att man skulle ta hänsyn till detta. Men jag fick inget vidare stöd mer än medicin för min ADHD. Jag har genomgått två stora depressioner. Min första i mycket unga år och den andra håller jag fortfarande på att återhämta mig ifrån. Jag insjuknade för cirka 2 år sedan och blev då diagnostiserad med PTSD. Idag tror dom och jag, mig vara fri från PTSDn (gudskelov) men kan inte bli fri mina tankar som nu verkligen börjar tära på min relation (självmord, självförakt, svartsjuka, han/hon är bättre än mig, etc etc). Han älskar mig och jag älskar honom. Han är min bästavän och jag är hans. Jag kan inte se mig själv utan honom. Eller jo, men jag vill inte. Jag vet att det här uttrycket är uttjatat och det betyder inte längre lika mycket som orden lyder. Men ta mig på orden, han är min andra hälften. (Och jag skulle uppskatta om ni inte drar till med "men om det är så som du skriver så löser allt sig" för det är varken hjälpfunktioner eller tröstande, tyvärr.) Jag vet absolut inte hur länge jag orkar stå ut med mig själv eller stämningen jag orsakar. Jag börjar bli desperat. Snälla kan ni hjälpa mig? Jag vill även nämna att jag är urdålig på att formulera mig, åtminstone så att det ska bli så likvärdigt mina känslor och budskap. Så jag ber om ursäkt ifall att jag uppfattas som grinig eller respektlös! Jag vill bara få iväg inlägget så fort som möjligt… Kram till er ♡

Lona
2016-03-20, 21:01
#1

Jag har dessvärre ingen hjälp eller några råd att ge dig, ville bara skriva att du definitivt inte låter grinig eller respektlös!
Du lyckas dessutom att få fram dina tankar och känslor, åtminstone så att de som överhuvudtaget vet hur det är att må skit förstår dig. (Andra personer begriper oftast ändå inte ordentligt hur man än försöker att förklara.)
Tror att jag kan sätta mig in någorlunda i din sits då jag haft liknande tankar och känslor även om det varit i andra former av relationer.

Ta hand om dig, hoppas att du får adekvat hjälp!❤️


"Jag är inte klok men jag är smart!"
Toktantens dagbok: www.raskva.wordpress.com

[AnimeV4]
2016-03-21, 12:32
#2

Jag har själv väldigt liknande problem och förstår vad du pratar om, men för min del så är det de första månaderna av förhållandet tills motparten "bevisat sig" för mig. Detta är det enda förhållandet jag inte blivit grovt sjuk i pga lögner, svek och dylikt inte har förekommit i detta.

Om du vill få tag i en bra psykolog kan du ringa till 1177 eller kolla minavårdkontakter på 1177s hemsida (logga in). Därefter kan du googla på klinikerna/psykologerna med ex. "Namn + recensioner" eller "Namn + bra/dåligt". Finns inget bättre än att höra folks personliga erfarenheter, känner jag!

Upp till toppen