Annons:
Etikettsocial-fobi
Läst 3116 ggr
somewherenice
2015-01-21, 22:28

SSRI/SNRI och liknande - Dina erfarenheter!

Hej igen!

Det kanske är lite mycket begärt av mig men jag skulle verkligen uppskatta om dom som orkar kunde skriva lite om deras besvär samt medicinering - vilka mediciner funkar och vilka är helt värdelösa för just dig?

Lider själv av social fobi, (panik)ångest, depression och diverse annat. Någon mer?

Annons:
[EvelinaL]
2015-01-21, 22:58
#1

Jag har själv depression, panikångest (även social fobi kopplad till min panikångest) och tycker att det har hjälpt mig mycket. Det känns som det gör mig stabilare och man faller inte så djupt i svackorna. Dock går jag på en ganska låg dos då jag inte har kunnat öka dosen eftersom jag mår fruktansvärt dåligt och blir självmordsbenägen i höj och sänkningarna. Jag märker direkt ifall jag glömt ta min medecin 1 eller 2 dagar så för mig har det haft en avgörande skillnad. Det är också skönt att slippa ta något beroendeframkallande alternativ.

Anonym
Anonym
2015-01-26, 19:10
#2

Har ätit många olika ssri under livets gång. Inget har hjälpt. Däremot fick jag kraftiga bödningar ur ändtarmen. Riktigt kraftiga.

Nu äter jag snri sedan två månader och dessa verkar hjälpa. Våller fortfarande på att hitta rätt dos.

kampfrieser
2015-01-29, 00:45
#3

Jag har PTSD med tillhörande ångest, panikångest och depression, vilka medför sociala svårigheter. Ingen fobi men tanken på att vistas med andra förutom ens närmsta krets är ganska skrämmande och ångestframkallande.

Åt SSRI Fluoxetin tidigare, vilka inte hjälpte mig nämnvärt men läkares retorik kan ju vara lite "mja men du mår inte sämre utav den så vi fortsätter". Fram tills i höstas då en vettig AT insåg att det krävdes någon mer specialiserad för att kunna hjälpa och skrev över mig på en överläkare vilken jag fick Voxra utav. Ingen SSRI eller SNRI alltså, utan noradrenalin.

Nöjd? Ja. Jag har på ett par månader blivit så pass vettig att jag kan dricka kaffe med min chef på min arbetsplats (har varit sjukskriven en lång tid och arbete har varit väldigt långt borta pga mitt tillstånd) vilken jag inte kunnat besöka, eller ens tänka på, utan att må riktigt dåligt.

SSRI har en förmåga att strypa alla känslor man har så man blir lite semi-apatisk, hos många stabiliserande, hos andra helt åt helvete fel då vissa känslor behövs komma fram för att verka som en sorts drivkraft att fortsätta kämpa sig uppåt och leva lite.

Tyvärr är de flesta läkare väldigt förtjusta i SSRI och SNRI trots att mycket antyder på att de inte funkar för vissa personer. Därav massor utav medicinbyten, insättningsperioder med härliga biverkningar som slösar ens tid.

OK, nu låter jag negativ, det funkar för många som tur är då det är relativt skonsam medicin, men en får ligga på ordentligt för att de ska kliva ur SSRI/SNRI-träsket och ge en något annat.

SSRI gjorde för mig inget positivt när det kom till social interaktion med andra eller panikattacker, ångest, eller depression heller för den delen… Mer än att jag kände mig avtrubbad och inte kunde böla när jag var ledsen utan låg mer och… låg, rakt upp och ned.

Voxra har hjälp mig med allt detta, givit en del ångest dock, men en helt annan typ utav ångest. Denna är hanterbar och inte fullt lika destruktiv - och med tanke på de andra positiva effekterna kan jag avfärda ångesten med ett flin, skylla på tabletterna och fortsätta med det jag ska göra.

Anonym
Anonym
2015-02-07, 12:01
#4

Jag lider av social fobi, panikångest, generaliserad ångest och aspergers. Har provat massor av olika SSRI, bl. a. Zoloft och Cipramil. Inga av dessa mediciner har varit till någon som helst hjälp, tyvärr. Tvärtom upplevde jag att samtliga SSRI långsamt gjorde mig trögtänkt, glömsk, en obehaglig känsla av att inte vara lika "skärpt" som vanligt, dödade hela min kreativa ådra och som grädde på moset är utsättningssymptomen inte att leka med.

[Tuulikki]
2015-02-07, 15:15
#5

Äter sertralin, funkar jättebra för mig. Har mycket ångest, är bipolär, deprimerad och har Borderline samt OCD och PTSD. 

Nu äter jag många andra mediciner också, men sertralinet har gjort stor skillnad i mitt liv, det var den medicinen jag började med.

Upp till toppen
Annons: